Dragocjeni susreti

1. 11. 2015.

“A meni je dobro biti blizu Boga. Na Gospodina polažem nadanje svoje, i kazivat ću sva čudesa tvoja.” (Psalam 73,28 — DK)

Jednog lijepog jesenskog dana pred kraj listopada, radio sam u malom selu u kantonu Obwalden. Radio sam cijelog jutra i kad je već došlo vrijeme ručka, izgledalo je da će to biti jedan od onih dana kada mi je hodanje od kuće do kuće glavni dnevni događaj. Nakon ručka sam se vratio na posao i krenuo prema jednoj obiteljskoj kući. Nakon što sam pozvonio, starija žena je otvorila prozor na prvom katu i pogledala me. Kratko sam se predstavio. Ona je zatim došla na vrata, srdačno me pozdravila i uvela u kuću.
U njezinoj sam kući primijetio razne vjerske slike, tako da smo ubrzo razgovor skrenuli na vjerska pitanja. Kad sam joj pokazao komplet My Favorite Stories From the Bible (Moji omiljeni biblijski događaji), naručila je dva kompleta za svoje unuke, bar sam tako mislio. Pitala me je što još imam u torbi, pa sam joj pokazao My Story Box (Moja kutija priča). Htjela je i nju kupiti. Budući da je dosad kupila samo knjige za djecu, pokazao sam joj našu lijepo ilustriranu knjigu o Isusovom životu. Odlučila je kupiti i nju. Pretpostavio sam da je sada već kupila sve što je željela, ali ne, ona je htjela vidjeti baš sve što imam u torbi. Sljedeća knjiga koju sam joj pokazao bila je Plants That Heal (Ljekovite biljke), i nju je također naručila. U roku od devedeset minuta imao sam veliku narudžbu za neke vrlo vrijedne knjige. Predložio sam joj da se zajedno pomolimo, s čime se ona sa zadovoljstvom složila. Smatram da je molitva s kupcem jedno od najljepših iskustava koje literarni evanđelist može doživjeti.
Prije odlaska primijetio sam da bi joj moglo koristiti malo moje pomoći u njezinim poslovima, pa sam joj pomogao u vrtu. Ispod njezine kuće bila je strmina, a dolje na dnu svojeg zemljišta imala je veliku bundevu koja je bila preteška da je sama donese do kuće. Sa svojim malim kolicima na dva kotača, koja sam koristio za prenošenje knjiga, odvezao sam joj bundevu uzbrdo. Bila je oduševljena, a zauzvrat mi je dala vrećicu s orasima i rajčicama.
On je bila tako ljubazna, a Bog tako dobar. Smatram velikim blagoslovom što sam doživio plemenite susrete koji me potiču da se stalno približavam Isusu i održavam povjerenje u Njega.
Dietmar Sturm, Švicarska