Dragocjeni trenuci

27. 05. 2024.

“K tebi, Jahve, uzdižem dušu svoju, u tebe se uzdam, Bože moj.” (Psalam 25,1.2)

Nekoliko puta svakog dana treba dragocjene, zlatne trenutke posvetiti molitvi i proučavanju Pisma, makar samo naučiti napamet neki tekst da bi se duhovni život mogao razvijati u duši. Različite potrebe djela pružaju nam hranu za razmišljanje i nadahnuće za molitve. Zajednica s Bogom vrlo je važna za duhovno zdravlje, jer samo tako mogu se steći mudrost i ispravno prosuđivanje toliko nužni u izvršavanju svake dužnosti.

Plašeći se da ne izgube zemaljska blaga, neki zanemaruju molitvu i odlazak na bogoslužje kako bi više vremena posvetili svojem imanju ili poslovima. Svojim djelima pokazuju koji svijet više cijene. Oni žrtvuju prednosti koje im pruža vjera, koje su važne za njihov duhovni napredak, radi stvari ovoga života i propuštaju priliku da steknu znanje o božanskoj volji. Oni ne usavršavaju kršćanski karakter i ne ispunjavaju Božje mjerilo. Na prvom su im mjestu svjetovni, ovozemaljski interesi te uskraćuju Bogu vrijeme koje bi trebali posvetiti Njegovoj službi. Bog obilježava takve osobe i one će primiti prokletstvo umjesto blagoslova. …

Ne iznosite svoje tuge i poteškoće drugim ljudima. Predajte sebe Onomu koji može “učiniti neograničeno više”. On zna kako će vam pomoći. Ne okrećite se od brižnog, suosjećajnog Otkupitelja prijateljima koji vas, iako vam možda pružaju najbolje što imaju, mogu povesti pogrešnim stazama. Odnesite sve svoje nevolje Isusu.

On će vas primiti, ojačati i utješiti. On je veliki Liječnik svih bolesti. Njegovo veliko srce beskrajne ljubavi čezne za vama. On vam šalje poruku da biste se mogli izbaviti iz zamke neprijatelja. Možete povratiti svoje samopoštovanje. Možete smatrati sebe ne gubitnikom, već pobjednikom zahvaljujući utjecaju Božjeg Duha.

Isto je tako prikladno, isto je tako bitno da se molimo triput na dan kao što je činio Daniel. Molitva je život duše, temelj duhovnog rasta. U svojem domu, pred svojom obitelji, pred svojim kolegama vi trebate posvjedočiti o ovoj istini. A kada se budete imali prednost sastati sa svojom braćom u crkvi, govorite im o tome koliko je važno da veza između Boga i duše uvijek bude otvorena. (Daughters of God, str. 82—84)