Duhovan, umjeren i uravnotežen život

Adventpress 28. 06. 2024.

Logopedica i psihoterapeutkinja Gordana Cvrtila Čorić iz Zagreba održala je u petak i subotu 14. i 15. lipnja 2024. godine u Zadru vrlo koristan seminar o tome kako postići duhovno sadržajan, umjeren i uravnotežen život. U prostoru zadarske adventističke crkve u večernjim je satima skupina polaznika slušala vrlo vrijedne stručne savjete.

Živimo u vremenu mnogih krajnosti i radikalnih ideja, zbog čega u društvu mnogi ljudi osjećaju pritisak bezdušnog materijalizma i konzumerizma s jedne strane, ili obamrlosti i pesimizma s druge strane. Danas postoje mnogi neobični politički pokreti te ideologije koji sve manje toleriraju one koji se ne uklapaju u njihove zamisli. Stoga u svijetu u kojem živimo doista nedostaje istinski mudrih osoba koje mogu i trebaju biti svjetlo svijetu i sol zemlji, koji će unatoč sve većoj hladnoći u međuljudskim odnosima — donositi toplinu, graditi mir, razumijevanje i snošljivost.

Usred mnogih nestabilnosti, grubosti, zbunjenosti i s nedostatkom nade u bolje sutra, na istinske duhovne vrijednosti može usmjeravati samo jedna skupina muškaraca i žena, a to su oni koji su stekli mudrost odozgo i spremni su širiti nježan utjecaj vrijednostima koje postoje samo u Bogu. Gošća govornica Cvrtila Čorić malu je zadarsku skupinu čekalaca Isusovog dolaska ohrabrila da budu odlučni u širenju upravo takvog kršćanskog utjecaja u svojoj okolini.

Daniel Purda