Duhovni vikend u Crikvenici

Adventpress 12. 04. 2024.

Sada već redovito, kao velika crkvena obitelj imali smo poseban vikend na moru, u Life centeru (Christusbund) u Crikvenici, gdje je dva dana bio naš dom. Sa ili bez pogleda na more uživali smo u prekrasnom vremenu, neobično visokoj temperaturi zraka za ovo doba godine (25/26 stupnjeva) te vrhunskim jelima. U središtu grada dodatno smo uživali u sladoledu, koji je baš dobro došao u tako toplim danima, a kojemu su se najviše obradovali naši najmlađi. Oni hrabriji se mogu pohvaliti da su se po prvi put ove godine okupali u moru. Kad već spominjemo najmlađe, ove su nas godine počastili doista posebnim programom i pjesmama. Glazbe nije nedostajalo: zborovi, sastavi, bend za slavljenje… baš kao da smo imali vikend glazbe i sudjelovali na “melodijama s okusom mora”.

Govornik Miodrag Jovanović iz Münchena u Njemačkoj bio je bolno iskren govoreći o stanju naših crkava danas; ali istodobno i pun nade te korisnih savjeta kako imati uspješnu zajednicu u vrijeme velikih izazova. Jezične zapreke skoro da i nije bilo. Lijepo je čuti iskustva i ohrabrenja iz drugih mjesta, od ljudi kao što su pastor Miodrag — Miki i njegova supruga Tamara. Mi možemo mislimo da smo netko drugi, ali smo u naravi ono za što nas je Bog namijenio: crkva s jasnim poslanjem u mjestu u kojem živimo.

Hoćemo li u vremenu koje je pred nama ispuniti dio svoje zadaće? Vidjet ćemo sljedeće godine kad se opet, u sličnom terminu i s novim iskustvima nađemo na istom mjestu — u Crikvenici. 

Melissa Malašić