Dvije evangelizacije u Kutini

Adventpress 29. 12. 2023.

Tijekom jeseni u Kutini su se održala dva niza evangelizacijskih predavanja u dvorani Poduzetničkog inkubatora. Prvi niz od šest predavanja “Naučite živjeti sretnije” održao je pastor Marijan Peršinović, u drugoj polovici studenoga. Na tim su predavanjima posjetitelji mogli naučiti kako se osloboditi tjeskobnih briga, nezadovoljstva, usamljenosti, osjećaja manje vrijednosti, krivnje i stresa. Nakon svakog predavanja posjetiteljima je ponuđena mogućnost osobnog savjetovanja o njihovim životnim poteškoćama, i neki od njih iskoristili su tu mogućnost.

Nakon tog niza predavanja u goste nam je došao pastor Wally Amundson, koji je u prvoj polovici prosinca održao sedam predavanja “Objava nade”. Govorio je o biblijskim proročanstvima iz Daniela i Otkrivenja, koja govore da živimo u vremenu pred Kristov drugi dolazak i pozivaju nas na pripremu za taj najvažniji događaj. Proučavali smo i o Božjem planu spasenja čovjeka i glavnom junaku knjige Otkrivenje — Isusu Kristu. Nakon svakog predavanja imali smo vrijeme za domjenak i druženje s našim gostom i njegovom suprugom Kristine, koji su nas oduševili svojom oduševljenošću za naviještanje Evanđelja, unatoč visokim godinama života.

Na predavanja su dolazili vjernici iz Kutine i Garešnice, zajedno sa svojim prijateljima. Vjerujemo da su ta predavanja bila svima na blagoslov te da će ti susreti ostati u dubokom sjećanju i srcima svih.

Blanka Herceg