“Europa za Isusa” u Varaždinu

Adventpress 20. 12. 2023.

U Varaždinu je od 1. do 16. prosinca 2023. održana evangelizacija u sklopu projekta “Europa za Isusa”. Na predavanja smo naše sugrađane pozivali na različite načine, a jedan je bio da smo na zemljovidu grada Varaždina označili dijelove grada, i lijepi broj vjernika se prijavio za dijeljenje pozivnica u tako obilježenim područjima. Bile su objave i na gradskom radiju, banner na naslovnici portala Varaždinskih vijesti te osobni kontakti i pozivi bližnjima. Supružnici Diana i Robert Bird te njihov sin Ethan iz Sjedinjenih Američkih Država svake su večeri objavljivali nadu pjesmom i riječju. Dvoje od posjetitelja su se odlučili za daljnje proučavanje Biblije i pripremu za krštenje.

Svake subote imali smo zajednički ručak na kojem su prisutni gajili zajedništvo i ugodne razgovore. U četvrtak, 7. prosinca upriličeno je lijepo druženje s obitelji Bird u povodu 80. rođendana pastora Roberta, uz vrlo ukusnu vegansku tortu, varaždinske klipiće i zdrave namaze i voće koje su pripremile naše vjernice. Osim rođendana, Birdovi su proslavili i 56. godišnjicu braka.

Prije same evangelizacije imali smo zdravstvena predavanja dr. Željka Ćorića, internet evangelizaciju te radionicu pripremanja zdrave hrane koju je vodila veganska kuharica Ivana Šadek. Važno je napomenuti da je i štand s knjigama koji djeluje u Čakovcu i Varaždinu bio odlično pomagalo za dosezanje ljudi da se upoznaju s Isusom Kristom.

Kristijan Mojzeš