Vijesti iz lokalnih crkava

Evangelizacija u Osijeku

U Kršćanskoj adventističkoj crkvi u Osijeku održana je, po završetku Četrdeset dana molitve i Molitvenog tjedna za 2019. godinu, zanimljiva jesenska evangelizacija. Doživjeli smo je kao svojevrsni nastavak i oglednu aktivnosti naše misijske uključenosti. U dva nastavka (petkom, subotom i nedjeljom od 15. do 24. studenoga), naš gost iz Zagreba, pastor Neven Klačmer, obradio je kroz šest predavanja suvremenu temu pod naslovom “Koraci izlaska iz kriza” — ali iz biblijske perspektive.

U prvom predavanju predstavio je Bibliju kao jedinstveni priručnik za krizne situacije, potom je govorio o Bogu kao jedinoj Osobi koja nam može pomoći u krizi, o razboritim odlukama koje trebamo donijeti kad upadnemo u krizu, te o molitvi kao jedinoj pravoj komunikaciji za pronalaženje izlaza. U zaključnici, analizirajući suvremena svjetska zbivanja u svjetlosti Isusovih riječi iz Mateja 24 poglavlja, ukazao je na dolazak Isusa Krista kao rješenje i izlaz iz svih kriza, problema i nevolja s kojima se danas suočavamo. Svoj doprinos evangelizaciji dala je i voditeljica Zorica Panić, koja nas je svake večeri svojim recitatorskim nadahnućem uvela u tematska razmišljanja, kao i instrumentalni sastav Eben-ezer.

S obzirom na zanimljivost i kvalitetu predavanja, nismo zadovoljni posjećenošću, no bilo je i onih posjetitelja koji su redovno dolazili i pažljivo slušali. Na kraju svakog bloka predavanja u predvorju crkve priređena je mala zakuska i ponuđene su duhovne knjige na posudbu ili prodaju. Pastor domaćin Staniša Margarić pozvao je sve zainteresirane na proučavanja Biblije kroz seminar iz Evanđelja po Marku, svake srijede, u maloj interaktivnoj skupini u crkvenom prostoru. Vjerujemo kako će to biti blagoslovljena nadogradnja ove jesenske evangelizacije, koja će, bez obzira na okolnosti,  u svoje vrijeme donijeti roda.

Gordana Balašević