Adventpress

Evangelizacija u Virovitici

U velikoj dvorani Kršćanske adventističke crkve u Virovitici održana je evangelizacija pod nazivom “Ples vjere i nevjere”. Evangelizacija je trajala dva vikenda, od 28. veljače do 1. ožujka i od 6. do 8. ožujka. Govornik je bio Dejan Stanjević, teolog i ravnatelj Srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu.

Dejan Stanjević je rođen i odrastao u Virovitici. Kao mlad čovjek nije pred sobom imao neku sjajnu budućnost, sve dok se nije upoznao s Biblijom i kroz nju s Bogom koji se preko nje otkriva. Zbog toga je on govorio iz svojeg osobnog iskustva. Prvog vikenda Stanjević je vodio prisutne kroz uzroke sumnje i nevjere, nepravde i nevjere, patnje i nevjere. Drugog vikenda nam je govorio zašto je nevjera u njegovom životu bila nerazumna, sve dok razumom nije prihvatio biblijsku vjeru i nadu, i počeo živjeti životom takve vjere.

Predavanja su bila dobro posjećena. Svake večeri nazočilo je četrdesetak vjernika i petero prijatelja koji su pozorno pratili sve što je govornik pripremio. Na pitanje o dojmovima s tih večeri, skoro su svi bili jednodušni: “ Stanjević nam je dao puno toga za misliti.” Prije svake teme bila je i glazbena točka, a nastupili su Anita Stanjević, Slobodan Radovanović, Simon Brešćanski i sastav crkve iz Virovitice. Svake večeri vrijedne sestre pripremile su u lijepo uređenim prostorijama grickalice, sokove i čaj. To je bila prigoda da u opuštenom ozračju svi postave pitanja govorniku, koji je na njih strpljivo odgovarao.

Hvala Bogu za svaku dušu koja je kroz ova predavanja dobila odgovor na svoja pitanja.

Ljubiša Živojnov

Podijeli