Fra Linić : Hoće li na ulicama sad paradirati pedofili?

16. 06. 2011.

Fra LinicFra Zvjezdan Linić, istaknuti predvodnik duhovnih obnova, pokazao je netoleranciju prema homoseksualnim osobama. Tvrdi da je gej parada nasilje nad ljudima koji drugačije, većinski misle, te da je riječ o ‘paradi prkosa, a ne ponosa’.

”Meni je najprije gej parada nasilje nad ljudima koji drukčije, većinski misle. Bilo je nerazborito tako izazivati, no meni se čini da to i nije bila parada ponosa, nego prkosa, inače bi se održala negdje na Marjanu, gdje sudionike nitko ne bi zamijetio. S druge strane, jako mi je žao zbog fizičkog nasilja, to je nešto što nikako ne odobravam i što se ne može prihvatiti”, poručio je fra Zvjezdan Linić.

Fra Linić ujedno u Dubrovniku predvodi trodnevnu duhovnu obnovu, a teme će biti ”Isus oslobađa” i ”Isus ozdravlja”, a novinarima Slobodne Dalmacije je poručio kako ”umjesto reakcija na nasilje u Splitu treba upitati za gej paradiste i njihov prkos”.

”Znači li to da će sutra, tražeći svoja prava, na ulicama paradirati pedofili, kriminalci…”, komentirao je Linić širenje granica tolerancije.

net.hr