Glazbena večer u Zagrebu

Adventpress 13. 06. 2024.

U subotu, 8. lipnja 2024. godine, s početkom u 18 sati, u adventističkoj crkvi u Rakovčevoj 26 u Zagrebu održao se poseban program: glazbena večer proslavljanja Boga. Organizator i glavni nositelj programa bila je mjesna crkva Zagreb 2, no osim nje su u stvaranje i izvedbu programa uključene još neke crkve u Hrvatskoj. Program nije bio usmjeren samo na izvedbu glazbenih točaka, već i na zajedničko pjevanje u koje su se mogli uključiti svi. U programu koji se prenosio strimingom svoje su mjesto našla i iskustva obraćenja dviju mladih osoba — Gorana Nagradića i Josipa Ivankovića.

Osim benda koji je predvodio zajedničko pjevanje u pjesmama veličanja Boga, u izvođenje dobro uvježbanih glazbenih točaka bila su uključena i djeca iz crkve Zagreb 1, instrumentalni sastav crkve Zagreb 2, mladi iz Maruševca, mješoviti vokalni sastav iz Zagreba, mladi iz Rijeke, sastav Agape, zbor crkve Zagreb 2, te solisti Daniel Poropat, Iva Juričević i Mišo Havran.

Bila nam je velika radost gledati punu dvoranu ljudi koji su došli slušati i slaviti Boga. Osim što smo slavili Boga glazbom, želja nam je bila i da posvjedočimo o Njemu onima koji Ga još ne poznaju, hrabreći pritom posustale u raznim životnim borbama. Sudeći po onome što smo vidjeli na licima, to smo i postigli, zbog čega smo zahvalni Bogu. Zadovoljstvo je bilo vidjeti oduševljenje prisutnih ne samo glazbenim izvedbama, nego i Bogom koji je velik, živ u našim životima, čiju smo prisutnost mogli osjetiti i vidjeti, i za čiji skori dolazak se spremamo.

Tünde Torma