Gost poznat s interneta — u Sisku

Adventpress 17. 08. 2023.

Veljko Milošević — poznati voditelj još poznatije adventističke internetske ili online televizijske emisije u susjednoj Srbiji, “Život sa Bogom”, proveo je subotu 29. srpnja 2023. godine i propovijedao u crkvi Sisak. Taj iznenadni posjet dogodio se tijekom boravka brata Veljka i njegove supruge Anđele Anđelinoj baki Ljubici Mađerić koja živi u Posavini i članica je crkve u Sisku.

Budući da se Veljkova emisija u mnogim drugim dijelovima Hrvatske prati preko YouTubea, on je u sisačkoj crkvi bio srdačno dočekan. S vjernicima je podijelio svoja nova duhovna iskustva i družio se na sebi svojstveni način — kao sa svojim starim poznanicima i prijateljima. Mnogi su kroz njegove emisije i razgovore s novim vjernicima na području Jugoistočnoeuropske unije upoznali čudesna Božja otkrivenja i načine kako je Bog Stvoritelj promijenio živote mnogih formalnih vjernika ili potpunih nevjernika koji su Ga iskreno prihvatili. Svi mi koji smo makar samo jednom gledali emisiju “Život sa Bogom”, zapazili smo kako voditelj Milošević otvoreno, prijateljski i spontano razgovara sa svojim gostima u prirodnom okružju njihovih gradova i domova. Tako oni mogu spremno i na jednostavan način ispričati kako su upoznali Boga i kako ih je On vodio kroz mnoge kušnje do njihove potpune predaje Njemu. Upoznajući se s njima, usput upoznajemo i njihove obitelji, mjesta njihovog življenja i njihove crkve te novu realnost njihovog života. Kao zaključak svake emisije pastor Milošević im gotovo uvijek postavlja pitanje: “Što za tebe danas znači Bog?” I upravo tada čujemo najsnažnija svjedočanstva o Stvoriteljevoj moći, uključujući i karakterne preobražaje u životima ljudi koji do kratkog vremena prije toga nisu o Bogu znali gotovo ništa.

Netko je dobro primijetio da, zahvaljujući toj emisiji, mi danas ovdje bolje poznajemo i više znamo o prekrasnim Božjim obraćenjima u susjednoj državi negoli u našoj vlastitoj, istodobno se pitajući: Može li se jedna takva emisija pokrenuti i na prostorima Jadranske unije? Iskusni pastor Milošević je odmah zapazio nekoliko vrlo zanimljivih nedavnih obraćenja mladih vjernika i u samoj sisačkoj crkvi, što bi bio vrlo dobar sadržaj za emisije poput onih koje on osmišljava, snima i vodi. Istinski vjerujemo da će se to i kod nas dogoditi te da ćemo, pored naših novih vjernika koji sada žive s Bogom, imati i njihova svjedočanstva o životu s Bogom!

Josip Takač