Graditelji, ne rušitelji

26. 03. 2014.

“I ti ćeš gradit’ na starim razvalinama, dići ćeš temelje budućih koljena. Zvat će te popravljačem pukotina, i obnoviteljem cesta do naselja.” (Izaija 58,12)

Ima li Bog svoju živu crkvu? On ima svoju crkvu, ali je to crkva koja se bori, a ne pobjedonosna crkva. Žao nam je što postoje neduhovni vjernici. … Dok Gospodin dovodi u crkvu one koji su istinski obraćeni, Sotona istodobno u zajedništvo crkve dovodi osobe koje nisu obraćene. Dok Krist sije dobro sjeme, Sotona sije kukolj. Postoje dva suprotstavljena utjecaja koji su stalno prisutni kod vjernika crkve. Jedan utjecaj radi na usavršavanju crkve, a drugi na kvarenju Božjeg naroda. …

Iako u crkvi postoji zlo i bit će ga do kraja svijeta, crkva u ovim posljednjim danima treba biti svjetlo svijetu zagađenom i demoraliziranom grijehom. …
Postoji samo jedna crkva u svijetu koja u ovom trenutku stoji u procjepu, zida stare razvaline i popravlja pukotine; i ako bilo koji čovjek skreće pozornost svijeta i drugih crkava na ovu crkvu nazivajući je Babilonom, on onda vrši djelo tužitelja braće. … Cijeli svijet je ispunjen mržnjom prema onima koji objavljuju obvezujuće zahtjeve Božjeg zakona i crkva, koja je vjerna svojem Gospodinu, mora se upustiti u nesvakidašnji sukob. … Oni koji bar malo shvaćaju što znači ovaj rat, neće okrenuti svoje oružje protiv crkve koja se bori, već će se svi svojim snagama uhvatiti u koštac zajedno s Božjim narodom protiv saveza zla.
Oni koji počinju objavljivati poruku na svoju ruku i u skladu sa svojom vlastitom odgovornošću, i koji, iako tvrde da su naučeni i vođeni od Boga, i dalje smatraju svojim posebnim zadatkom da ruše ono što Bog već godinama gradi, ne vrše Božju volju. Neka bude svima poznato da su ovi ljudi na strani velikog varalice. Nemojte im vjerovati. (TM 45,46,49—51)