Gradonačelnica San Antonia zahvaljuje za Generalnu konferenciju i „Put Kristu“

Generalna-2015 12. 07. 2015.

Predsjednik Generalne konferencije zahvaljuje gradonačelnici Ivy R. Raylor za toplu dobrodošlicu u gradu domaćinu.

11. srpnja, Andrew McChesney, Adventist Review /ANN

 

Gradonačelnica San Antonia, Ivy R. Taylor zahvalila je adventistima što su donijeli u njihov grad besplatne zdravstvene usluge, te zasjedanje Generalne konferencije 2015. Rekla je kako se raduje čitanju novog primjerka knjige Put Kristu.

Predsjednik Generalne konferencije, Ted N. C. Wilson, u svom je govoru na završnom sastanku desetodnevne konvencije na stadionu Alamodome, u subotu uvečer, izrazio svoju zahvalnost gradonačelnici San Antonia, Ivy R. Taylor, na srdačnom prijemu za 65.000 adventističkih sudionika zasjedanja.

„Upravo sam jutros podijelio s jednom skupinom svoje mišljenje o tome koliko je važan bio San Antonio,“ rekao je Wilson gradonačelnici za vrijeme obraćanja na pozornici.

„Braćo i sestre, ponovno pokažimo pred gradonačelnicom koliko smo sretni,“ rekao je dok su svi prisutni stajali i dugo i glasno pljeskali.

Bila je to najveća i najduža konvencija koju je ugostio grad od 1,4 milijuna stanovnika u Američkoj državi Teksas, a vlasti su svojim gostima pružili posebnu dobrodošlicu. Gradska zračna luka uvježbala je 200 ‘ambasadora’ koji su pomagali adventistima pronaći put do svojih hotela i turističkih znamenitosti, te restorana koji su svojim jelovnicima dodali vegetarijanska jela, te osigurala posebne policijske službenike za sigurnost. Vodeći poslovni ljudi predvidjeli su kako će ova konvencija gospodarstvu dodati oko 41 milijun dolara.

Ivy R. Raylor, koja je predstavljena kao prva afro-amerikanka koja predvodi San Antonio, te kao druga gradonačelnica, rekla je kako je grad osjetio utjecaj adventista još i prije samog zasjedanja. Zahvalila je crkvenim članovima za organiziranje besplatne klinike u kojoj je u travnju ove godine zdravstvene usluge u vrijednosti od 20 milijuna dolara primilo oko 6.200 osoba.

„Naši su građani ganuti, a mi vam ostajemo zahvalni za vašu službu,“ rekla je.

U razgovoru iza pozornice gradonačelnica Taylor je za Adventist Review rekla kako je besplatna klinika značila veliku životnu promjenu mnogim ljudima koji su primili besplatnu zdravstvenu i stomatološku pomoć. Osobito je bila ganuta pričom jedne žene koja se godinama nije smijala zbog potrebe za velikom i skupom stomatološkom intervencijom. No, ova žena je iz klinike u Alamodome stadionu izašla blistajući od sreće.

„Takvu vrstu utjecaja na nečiji život ne možete brojčano izraziti,“ rekla je Taylor.

Predsjednik Wilson je gradonačelnici darovao primjerak knjige Put Kristu u kožnom uvezu, spisateljice Ellen G. White, te olovku kojom će podvući značajne odlomke. Pojasnio je gradonačelnici kako ova tanka knjižica sadrži samo trinaest poglavlja, no njezin sadržaj njemu osobno „jako puno znači“.

„Kada vam bude teško, pročitajte iz nje nekoliko redaka,“ rekao je.

Gradonačelnica Taylor je u razgovoru rekla kako je odlučila pročitati knjigu još ovaj tjedan, za vrijeme leta u Fort Lauderdale, na Floridu, gdje ljetuje s obitelji.

„Pomalo sam uznemirena dok putujem zrakoplovom, tako da će mi čitanje dobro doći,“ rekla je s osmijehom.