Vijesti

Hakirana baza podataka White Estate

Web stranica koja sadrži sve spise suosnivačice Kršćanske adventističke crkve Ellen G. White je hakirana i neki od zaštićenih dokumenata ponuđeni su na prodaju online, rekli su crkveni dužnosnici.

Dužnosnici Ellen G. White Estatea, Zaklade za čuvanje spisa Ellen G. White, priopćili su da su ranije ove godine imali potvrdu da su hakeri ukrali materijal iz šifrom zaštićene baze podataka s pismima i rukopisima Ellen G. White. Hakeri su ukrali i mailing listu, koju koriste za nametanje prodaje ukradenih dokumenata, rekli su dužnosnici.

Kao odgovor, dužnosnici Estatea su podnijeli tužbu protiv skupine koja sebe pojavljuje kao distributer ukradenog materijala.

Ellen G. White, koja je umrla 1915. godine, objavila je više od 35 knjiga i oko 5.000 članaka. Osim toga, ostavila je svoj imetak od 8.300 pisama i rukopisa, od kojih su se mnogi pojavili u kompilacijama nakon njezine smrti. Gotovo 25 posto te zbirke objavljeno je između 1981. i 1993. u nizu od 21 sveska pod naslovom “Manuscript Releases.”

Sva pisma i rukopisi Ellen G.White dugo vremena nisu bili dostupni za gledanje, istraživanje i fotokopiranje, prema smjernicama istraživačkog centra White Estate i poslovnica širom svijeta. Zbirka je priređena za objavljivanje i prvi svezak je trenutno u tisku.

Adventisti vjeruju da se preko Ellen G. White očitovao dar Duha proroštva tijekom njezinog 70-godišnjeg rada. Njezin je imetak registriran 1933. Godine.

Ellen G. White je jedna od najprevođenijih ženskih autorica. Dobro poznati naslovi njezinih knjiga su “Velika borba”, “Čežnja vjekova” i “Put Kristu.” Već više od jednog desetljeća su svi njezini objavljeni materijali dostupni besplatno na web stranici whiteestate.org. Njezine knjige dostupne su online na više od 50 jezika.

(ANN)


Komentiraj