Humanitarni koncert “Odvedimo ih na more”

Glazba 20. 04. 2012.

U Društvenom domu Sračinec kod Varaždina održan je 17. ožujka u 18 sati humanitarni koncert pod geslom “Odvedimo ih na more”, a riječ je o dvoje slijepih osoba koje se želi poslati na more. Sav prikupljeni novac od ulaznica za koncert te pojedinačnih priloga utrošit će sa da uz pomoć skrbnika Božica i Željko provedu ovoga ljeta nekoliko dana na moru. Ova je plemenita akcija objavljivana putem regionalnih medija i u adventističkim crkvama u Čakovcu, Maruševcu i Varaždinu.

Nastupio je vokalno instrumentalni sastav Putnici, a gosti večeri su bili Regionalni band na čelu s glavnim urednikom regionalnog tjednika 7Plus, Željkom Pavlekom, Gordanom Ivanjek i Davidom Kocijanpm. Putnici su oduševili publiku svojim repertoarom i ohrabrili mnogo slijepih i hendikepiranih slušatelja. Na kraju je Željko, jedan od primatelja ove pomoći, vidljivo ganut otpjevao pjesmu Hvala Ti, Bože, za ovaj dan.

Skupu se dojmljivo obratio i načelnik Općine Sračinec, gospodin Božidar Novoselec te obećao pomoć Općine ovoj plemenitoj inicijativi. Koncert su organizirali stalni prijatelji potrebitih Marko Lukić i Pero Kocijan. Iako je i sam vezan uz invalidska kolica, Marko nalazi veliko zadovoljstvo u pomaganju onima kojim je teže nego njemu – koji ne vide. Uz pomoć neumornog Pere Kocijana Marko nastavlja djelovati te zahvaljuje svima koji mu se žele pridružiti. Adventističkim crkvama u Varaždinu i Čakovcu Pero i Marko su uputili ove riječi zahvale:

Biblija kaže: “Tko pomaže siromahu, pozaima Bogu”;
Pomogli ste siromasima, pozajmili Bogu.
Mi, pokretači akcije za pomoć slijepima,
Božici i Željku, zahvaljujemo vam – kako?
Tako što molimo Boga da vam vrati sa što većom kamatom.
Zdravi da ste, drage sestre i braćo,
Bog Vas blagoslovio! 

Dragutin Matak