Humanitarni koncert u Zadru

Glazba 2. 10. 2012.

U nedjelju 30. rujna 2012. godine u Zadru je održan humanitarni koncert na kojem su nastupali zborovi i sastavi iz različitih kršćanskih crkava u namjeri da proslave Boga i pomognu mladima iz Doma za odgoj djece i mladeži u Zadru.

Na koncertu su nastupali zbor mladih župe Presvetog Srca Isusova, zbor mladih župe Sv. Stošije u Zadru, skupina Svjetionik iz Baptističke crkve i muški kvartet Gospel ansambla Agape iz Kršćanske adventističke crkve. Zadarska publika je oduševljeno pratila koncert dugim pljeskanjem nakon svake pjesme. Nastup svakog pojedinog izvođača najavio je predstavnik njihove crkve, pastor ili svećenik. Muški kvartet Agape posebno je oduševio zadarsku publiku svojim dinamičnim nastupom, pjevajući crnačke duhovne pjesme koje su sve redom govorile o kršćanskoj nadi i Isusovom dolasku, što su pjevači iz muškog kvarteta Agape i istaknuli kao svoje vjerovanje i pozvali sve nazočne da im se pridruže na tom putu za Nebeski grad Jeruzalem.

Nakon prvog dijela koncerta publici se obratila gospođa Tatjana Vukman, ravnateljica Doma za odgoj djece i mladeži i upoznala prisutne s izazovima i potrebama s kojima se susreću u odgoju mladih koji imaju poteškoća u ponašanju. Zatim je upućen poziv na prilaganje dobrovoljnih darova za kvalitetnije provođenje slobodnog vremena štićenika u tom domu. Prikupljen je iznos od 4.932 kuna koji je predan Domu za nabavu tehničkih pomagala potrebnih za provođenje slobodnog vremenena.

Koncert je održan u prelijepoj dvorani Sveučilišta u Zadru na samoj rivi, a nakon koncerta je nastavljeno druženje pjevača, slušatelja i mladih iz Doma. Tijekom druženja su oduševljeni slušatelji predložili da se ovakav koncert održi svake godine i da postane tradicionalan. Ovaj glazbeno-humanitarni događaj popratila je i ekipa Hrvatske televizije koja će prilog o tome uvrstiti u neku od emisija religijskog programa.

Marijan Peršinović