Imamo blaženu nadu

27. 10. 2014.

““Sigurno te neću ostaviti; nipošto te neću zapustiti!”“ (Hebrejima 13,5)

Imamo samo jedan život, a zahvaljujući našoj svakidašnjoj vezi s Bogom, na osnovi zasluga Gospodina Isusa Krista, stalno su nam dostupna sredstva kojima možemo pokazivati Krista svijetu. Možda nećemo imati baš sve pogodnosti koje neki imaju u lagodnosti, udobnosti i zemaljskim dobrima, ali imamo blaženu sigurnost koju je Krist dao svojim vjernim učenicima. … Njima je rekao: ““Neka se ne uznemiruje vaše srce! Vjerujte u Boga i u me vjerujte! U kući Oca moga ima mnogo stanova. Kad ne bi bilo tako, zar bih vam rekao: ‘Idem da vam pripravim mjesto!’ Kad odem te vam pripravim mjesto, vratit ću se da vas uzmem k sebi i da vi budete gdje sam ja.”“ (Ivan 14,1-3) … Blagoslovljene riječi! Možemo Ga primiti u svoje srce i On će nam biti nada, hrabrost i milost koja nas podupire. Gospodin želi da imamo potpuno povjerenje u Njega, jer ćemo samo tada, u jednostavnosti vjere, prihvatiti da će Krist učiniti za nas sve što je obećao. Dođimo k Spasitelju s potpunom sigurnošću da će izvršiti sve što je obećao.
Ne možemo ugoditi našem Spasitelju više nego da imamo vjeru u Njegova obećanja. Njegova milost može stići do vas i vaše molitve mogu doći do Njega. Ništa ne može prekinuti ovaj spoj. Sve svoje nedoumice moramo povjeriti Isusu Kristu jer će nam On pomoći. On će čuti naše zahtjeve. Možemo Mu doći u punoj vjeri, ne sumnjajući ni u što, jer je On živi put. …
Što više navaljujemo sa svojim molbama pred Njegovo prijestolje, to smo sigurniji da ćemo neprestano primati veliku milost Gospodina našega Isusa Krista. Vi ne dodajete snagu svojem putovanju [posjedovanjem] vjere. Ali povećavate snagu i sigurnost u Vodiča kojeg imate pokraj sebe i možete od Njega zatražiti, sa savršenom vjerom, da pravo upravlja vašim koracima.
Zatim imajte povjerenje u Gospodina Isusa da vas korak po korak vodi pravim putem. Na svakom sljedećem koraku vaša hrabrost i snaga mogu proistjecati iz sigurnosti da je vaša ruka u Njegovoj ruci. Možete ““trčati bez sustajanja”“, možete ““hoditi i ne umarati se”“, jer vjerom možete shvatiti da je vaša ruka u Kristovoj ruci. Nećete potonuti pod obeshrabrenjem, jer kao što napredujete u poznavanju Gospodina imajući povjerenje u Njega, tako ćete dobiti i uvjeravanje da vam je stalni Pomoćnik Onaj koji nikada ne ostavlja one koji u potpunosti imaju povjerenje u Njega. (Letter 213, 2. studenoga 1905.)

Leave a Comment