Internetska veza

28. 05. 2015.

“Kako li će propovijedati ako nisu poslani? Kako su krasne – kao što stoji pisano – noge onih koji nose Radosnu vijest!” (Rimljanima 10,15)

Crna Gora sa svojim izlazom na Jadransko more izuzetno je područje za rad literarnih evanđelista tijekom ljetne turističke sezone. Tu se obično susrećemo s ljudima iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i s onima koji potječu iz ovih zemalja, ali sada žive u zapadnoj Europi i dolaze na godišnji odmor na Jadransko more.

Jednog ljeta u gužvi na plaži u Igalu upoznao sam tročlanu obitelj iz Beča. Djelovali su vrlo zainteresirano kad su vidjeli da nudim vjersku literaturu, ali su bili posebno oduševljeni kad su vidjeli knjigu Ellen G. White Isusov život. Žena je rekla: “Ovu knjigu je napisala Ellen G. White. Mi smo čitali na internetu o njezinom životu i djelima koja je napisala. Cijenimo njezine korisne savjete koji se tiču skoro svih aspekata života.” Moja je prva misao bila da su adventisti, ali sam ubrzo shvatio da nikada nisu bili u dodiru s adventistima i da nisu bili u Adventističkoj crkvi.

Nikada dotad nisam čuo tako pohvalnu izjavu o spisima Ellen G. White od neadventista. Podsjetio sam se da se Bog koristi različitim metodama da donese svoju istinu ljudima. Nastavio sam razgovarati s ovim ljudima dijeleći s njima prednosti vjere u Boga i biblijskih načela. Rekao sam im da sam adventist i da vjerujem da su spisi Ellen G. White nadahnuti od Boga. Osjećao sam posebnu vezu s ovom obitelji. Na kraju su upitali: “Možemo li nekako doći do Adventističke crkve i prisustvovati bogoslužju?”

“Naravno”, rekao sam. Vjerni svojoj riječi, otac, majka i kći došli su u našu crkvu sljedeće subote. Došli su još dvaput dok su bili na odmoru. Prije rastanka smo im dali nekoliko knjiga Ellen G. White i oni su izrazili želju da stupe u kontakt s Adventističkom crkvom kada se vrate u Beč.

Predivni su Božji putovi! Prvo, On je iskoristio internet, a zatim je doveo ovu obitelj na odmor u Crnu Goru da se upoznaju s adventistima! Slava Bogu! On koristi i nas da uspostavi mostove između sebe i ljudi koji Ga iskreno traže! Kako je lijepo biti dio Njegovih planova i donositi Radosnu vijest svijetu!

Bora Vrbljanac, Srbija (za vrijeme rada u Crnoj Gori)