"Iskoristi moje ruke"

15. 01. 2015.

“On me ubit može: nade druge nemam već da pred njim svoje držanje opravdam.” (Job 13,15)

Sa Stefanom sam se sreo jednog dana dok sam kucao na vrata u stambenoj zgradi. Rekao mi je da ne može dugo stajati zbog problema s nogama, ali je želio saznati što radim. Tijekom kratkog razgovora otkrio sam da, osim mnogih drugih problema, on boluje i od neizlječive bolesti. Zbog jakih lijekova ispali su mu mnogi zubi. Supruga i dijete su ga napustili, a liječnik mu je rekao da neće doživjeti da vidi kako mu sin završava osnovnu školu. Vezan za svoj stan, čekao je smrt.

Bilo mi je žao Stefana, ali usprkos svim problemima koji su ga snašli, još uvijek se smiješio s onih nekoliko preostalih zuba zato što je pronašao Isusa. Rekao mi je: “Hvalim Gospodina čak i u svojoj bolesti, jer da nje nije bilo, ja Ga vjerojatno nikada ne bih ni upoznao.” Odlučio je kupiti Veliku borbu jer su ga jako zanimala proročanstva.

Prije odlaska, pomolio sam se sa Stefanom. A zatim se i on molio. Ne sjećam se svega za što se molio, ali nikada neću zaboraviti njegov vapaj u želji da služi Bogu. Rekao je: “Gospodine, ja se molim za svoje izlječenje da bih Ti mogao poslužiti kao ovi mladi ljudi. Ali ako me i ne izliječiš, Gospodine, molim Te, upotrijebi me. Uzeo si moje noge, moje zdravlje, moju obitelj i moju budućnost. Ali, Gospodine, ja i dalje imam ruke. Evo mojih ruku – to je sve što mi je preostalo. Ako možeš, iskoristi moje ruke da učine nešto za Tebe.”

Te večeri vozio sam se kući tužnog srca. Razmišljao sam o Stefanu i tisućama mladih u našoj crkvi koji imaju noge, ruke i budućnost. Od tog trenutka u molitvi tražim od Boga da koristi ne samo moje ruke, nego sve što imam za službu Njemu.

Nešto kasnije sreo sam Stefana na evanđeoskom sastanku u našoj crkvi. Bio sam iznenađen i uzbuđen kad sam ga primijetio. Prepoznao me je i rekao mi da mu je Bog darovao iscjeljenje kako bi Mu mogao služiti. Rekao mi je:

“Reci svojoj crkvi da Bog odgovara na molitve!”

Razmislite o svim talentima i darovima koje vam je Bog dao. Zapišite ih i razmišljajte na koje sve načine možete iskoristiti te povjerene talente Njemu na slavu. Dok razmišljate o Stefanu i Kristovoj žrtvi, donesite odluku

da ćete dati ne samo svoje ruke, već i cijelo svoje biće Bogu u službu.

Jonathan Zita, Kanada