Iskreno istraživanje

12. 07. 2015.

“Upoznat ćete istinu, a istina će vas osloboditi.” (Ivan 8,32)

Delphine Harris, literarna evanđelistica, i ja kolportirale smo na otoku Lifou odgovarajući na Božji poziv da svuda odnesemo Evanđelje. Kolportiranje na mjestima na kojima nema adventističke potpore, može katkada biti neuspješan pothvat ili slijepa ulica. Mi smo na Lifou doživjele uspjeh.
Jednog jutra mahnula nam je neka žena da se zaustavimo i da je povezemo. Za vrijeme vožnje Delphine joj je objašnjavala što nas dvije radimo u Lifou. Marie Rose se zainteresirala za naš rad i pozvala nas je k sebi kući sljedećeg jutra. Kada smo stigle, već je morala otići na posao zbog neočekivane promjene u smjenama. Kod kuće su bili njezin suprug i kći i mi smo ubrzo shvatile da im je Marie Rose već govorila o nama. Muž nam je objasnio da je umjetnik i da zarađuje za život izradom drvenih skulptura. Pokazao nam je njihove fotografije. Zatim nam je povjerio da se njegova supruga osjećala posebno ugodno kad je ušla u naš automobil prethodnog dana. To je bio poseban osjećaj koji nije mogla objasniti.
Pokazala sam naše knjige suprugu Marie Rose. Kada je vidio Stampleyjevu Bibliju, dodirnuo ju je i zaplakao. Izgledao je također vrlo sretan kad je vidio knjige Medicinal Plants i Guide to Foods (Ljekovito bilje i Vodič za hranu).
Pozvao nas je da ponovno navratimo poslijepodne pa ćemo zajedno otići na posao njegove supruge. Želio je porazgovarati s njom prije nego što će nešto naručiti. Međutim, planovi su se promijenili i on je tamo otišao ranije. Kad smo stigli na njezino radno mjesto, oni su nas već čekali. Nije bilo potrebe za drugom prezentacijom knjiga, jer je on već uvjerio Marie Rose da su im knjige potrebne iako ih nije ni vidjela. Odmah su ispunili narudžbenicu za sve knjige, uključujući i Bibliju.
Toga dana vidjele smo u ovom paru više od kupaca zainteresiranih za naše knjige — vidjele smo ljude u iskrenoj potrazi za istinom. Oni su nam poslije rekli da smo bile odgovor na njihove molitve jer su već dugi niz godina čekali na knjige kao što su naše.
Kolege u literarnoj službi, na stotine ljudi kao što su Marie Rose i njezin muž čekaju prednost da saznaju istinu! Učinimo sve što možemo da se naše knjige sa svojim biblijskim istinama nađu u domovima svih koji traže Boga!
Esther Soma, Nova Kaledonija

Leave a Comment