Ispraćaj pastora Margarića

Adventpress 4. 08. 2023.

U subotu, 15. srpnja 2023. godine, službeno smo se oprostili od pastora Staniše Margarića i njegove obitelji, koji su u našoj sredini proveli dvanaest godina svoje propovjedničke službe. Prije nego što je održao oproštajnu propovijed, pastor je obavio rukopoloženje brata Željka Prakatura, novoizabranog vođe đakonske službe, a imali smo priliku pogledati snimak krštenja sestre Verice u rijeci Jordanu u Izraelu, odakle su se dan ranije vratili svi koje je pastor vodio na to zanimljivo putovanje.

Za svoju propovijed pastor je izabrao riječi iz Otkrivenja 12,11 — o velikom sukobu koji bjesni svugdje oko nas, o borbi između dobra i zla iz koje nas može spasiti jedino Kristova krv i Njegova žrtva. Bog nam prašta neograničeno i pruža nam nove prilike, zato i mi trebamo opraštati jedni drugima, jer je Isusov dolazak pred vratima. Na rastanku nam je pastor poželio obilje Božjih blagoslova u radu i životu crkve te puno uspjeha u širenju Radosne vijesti našim bližnjima.

U ime vjernika prigodne riječi zahvalnosti uputila je starješina crkve Stanka Jaklić, koja je pastoru u znak sjećanja uručila na poklon sat, a njegovoj supruzi Raheli i kćeri Nataliji cvijeće. Na samom kraju svi vjernici i prijatelji ovjekovječili su trenutak rastanka zajedničkom slikom s propovjedničkom obitelji, nakon čega je uslijedio zajednički ručak upriličen za tu prigodu.

Pastora Margarića pamtiti ćemo kao vrsnog predavača koji je održao mnogo uspješnih propovjedi, evangelizacija, seminara i biblijskih sati s prijateljima, te priredio i vodio mnoga putovanja u zemlje Bliskog istoka. U srcima nam ostaje i sjećanje na njegovu suprugu Rahelu — dragu, skromnu i ljubaznu sestru, i njihove kćeri Nataliju i Tanju, koje su bile vrijedne i uspješne suradnice na svim područjima crkvenih djalatnosti, a posebice u radu odjela mladih. Neka ih u daruvarskom okrugu u koji odlaze prate obilni Božji blagoslovi!

Gordana Balašević