ivotodavno ozračje

18. 08. 2013.

“Hvala Bogu, koji nas uvijek u Kristu vodi u pobjedonosnom slavlju i koji po nama širi na svakome mjestu miris svoje spoznaje! Mi smo Bogu ugodan Kristov miris među onima koji se spasavaju i među onima koji propadaju.” (2. Korinćanima 2,14.15)

Nenadmašnim darom svojega Sina Bog je okružio cijeli svijet ozračjem milosti koja je stvarna jednako kao i zrak koji se giba oko Zemljine kugle. Svi koji odluče udisati to životodavno ozračje živjet će i uzrasti do visine rasta muškaraca i žena u Isusu Kristu. (Put Kristu, str. 58)
I najljepša umjetnička djela blijede kad se usporede s ljepotom temperamenta i karaktera koji se trebaju otkriti u Kristovim predstavnicima. Upravo ozračje milosti kojom je okružena duša vjernika i Sveti Duh koji djeluje na njegov um i njegovo srce, pridonose da on postane miris života na život i omogućuje Bogu da blagoslovi njegov rad. (Isusove usporedbe, str. 201)
Preobrazba karaktera treba posvjedočiti svijetu da u nama stanuje Kristova ljubav. Gospodin očekuje od svojeg naroda da pokaže kako otkupiteljska sila milosti može djelovati na nesavršeni karakter i učiniti da se skladno razvija i donese obilan rod. …
Kada u nama vlada Božja milost, duša će biti okružena ozračjem vjere, hrabrosti i ljubavi nalik Kristovoj, ozračjem koje će oživiti duhovni život svih koji ga udišu. … Gospodin će se poslužiti onima koji su skrušena srca da dopre do duša kojima rukopoloženi propovjednici ne mogu pristupiti. Takvi će biti pokrenuti da izgovore riječi koje će otkrivati spasonosnu Kristovu milost.
Blagoslivljajući druge, i sami će biti blagoslovljeni. Bog nam daje prilike da dijelimo milost da bi nas mogao ispuniti novim veličinama te milosti. Nada i vjera jačat će dok se čovjek kao Božje oruđe bude koristio sposobnostima i darovima koje je dobio od Boga. Takav čovjek osjetit će da božanska sila radi zajedno s njim i da mu pomaže. (6T 43,44)
Oni koji su posvećeni istinom trebaju širiti svoj sveti utjecaj u svijetu. Zemlja treba biti okružena ozračjem milosti. Sveti Duh treba djelovati na ljudska srca da uzimaju ono što je Božje i da to prenose ljudima. (9T 40)

Leave a Comment