Izložba knjiga obitelji Kovačević

Adventpress 12. 06. 2024.

U Donjem gradu u Osijeku obitelj Kovačević uspješno vodi obrt za izradu kožne galanterije i popravak obuće “Kroko”. Tu Danica i njezin suprug Ivica već dugi niz godina nude svoje usluge i proizvode te su dobro poznati mnogim sugrađanima. Oduvijek su prihvaćali izazov i mogućnost da za korisnike usluga na pultu u radionici izlože i ponude duhovne i zdravstvene traktate, časopise i knjige na poklon. Osjećali su kako bi mogli učiniti nešto još bolje i više. Prije četiri godine su se dosjetili i na izlogu s ulične strane pripremili mjesto i posložili knjige te tako dobili malu izložbenu knjižnicu za prolaznike.

Bili su iznenađeni kako su knjige brzo počele nestajati, nekad čak i desetak na dan! Često ne bi niti stigli opaziti tko ih je i koliko odnio. Svaki nestanak knjiga ih osobito raduje, a naročito kad netko ponovno dođe i zatraži određenu knjigu za nekoga svoga. Izbor knjiga nije stalan, ali je raznovrstan. Tu se mogu naći Biblije u različitim prijevodima, oslikane Biblije za djecu, knjige Ellen G. White poput Velikog sukoba, Isusovog života, Puta Kristu te ostalih djela naših pisaca. Procjenjuju kako su do sada podijelili oko četiristo primjeraka. Velik je to broj i teško ih je platiti, ali im darovanim knjigama pomažu suradnici iz Zagreba, Osijeka i Maruševca te svi oni koji su voljni surađivati u tom po mnogočemu posebnom misijskom projektu.

Naviještanje Radosne vijesti na takav poseban način ih čini sretnima, jer mogu nenametljivo i iskreno posvjedočiti o Bogu, pružajući ljudima više od obrtničke usluge. Knjige su tihi i najbolji svjedoci, koji će u domovima naših sugrađana u određenim prigodama zasigurno progovoriti. Pojedinci koji imaju pitanja ili potrebu za razgovorom mogu slobodno doći u radionicu “Kroko”, gdje im Kovačevići stoje na raspolaganju. Tako oni svakodnevno stječu prekrasna iskustva koja ih raduju i hrabre da samo nastave. Njima i njihovim suradnicima želimo puno blagoslova u misijskom radu. I neka izložbena knjižnica tiho i uspješno nastavi pronositi Radosnu vijest brojnim Osječankama i Osječanima.

Gordana Balašević