Izložba radova zagrebačke likovne radionice

Adventpress 14. 06. 2023.

U prostorijama Kršćanske adventističke crkve Zagreb 1, na Prilazu Gjure Deželića 77 u Zagrebu, održano je u utorak, 13. lipnja 2023. godine, svečano predstavljanje radova polaznika likovne radionice, koja se već više od desetljeća održava gotovo svake godine. Tu je radionicu polazila nekolicina likovnih entuzijasta amatera, od kojih su neki svojim likovnim radovima dokazali da su i više od toga.

U proteklih nekoliko mjeseci vrijedno su radili pod stručnim vodstvom profesorice i akademske slikarice Marije Lopac iz Zagreba, te slikali na odabranu temu: “Božji nevjerojatni svijet”, koristeći različite tehnike. Na toj likovnoj koloniji nastalo je desetak zanimljivih radova koji su predstavljeni na toj izložbi.

Tom prigodom upriličen je program kojeg je vodio starješina mjesne crkve Orion Margetić, a obogaćen je uz obraćenje voditeljice Marije Lopac, glazbeno-govornim programom u sklopu kojeg je nastupio duo Ena Melić i Dejan Vučetić uz prigodnu pjesmu, u pratnji Borisa Brkića na gitari, te Ena Melić glasovirskom izvedbom. Duhovnu poruku uputio je pastor Bobo S. Marčeta. Sve izvedene točke bile su na temu “Božji nevjerojatni svijet”.

Druženje se nastavilo uz prigodni domjenak i razgledanje radova te prodajne izložbe. Izložbu je tom prigodom posjetilo četrdesetak posjetitelja, a radovi će i dalje biti dostupni svima koji se zanimaju.

Neven Klačmer