Jesenski misijski sabor u Maruševcu

Adventpress 13. 10. 2023.

U maruševečkoj mjesnoj crkvi održan je jesenski misijski sabor za crkvena okružja Varaždin i Bjelovar, u subotu 7. listopada 2023. godine, pod geslom “Objava nade”. Prvi u nizu od šest jesenskih misijskih područnih sabora održan je velikoj dvorani Albin Močnik u Maruševcu, u prisutnosti stotinjak vjernika tih dvaju crkvenih okruga. Posebnost je ovom saboru dao obred krštenja Slavice iz Čakovca i njezino svjedočanstvo vjere i ljubavi prema Bogu. Kao uvod u obred krštenja, poruku o značenju i važnosti obreda uputio je pastor Matija Kovačević, dok je obred biblijskog krštenja uronjavanjem obavio pastor Kristijan Mojzeš.

Glazbenom ugađaju bogoštovlja pridonos su dali mješoviti sastav i skupina za proslavljanje te za ovu prigodu sastavljen muški kvintet iz Varaždina. Gosti govornici sabora, uz domaćeg pastora Kristijana Mojzeša iz Varaždina te Matiju Kovačevića iz Bjelovara, bili su pastori Neven Klačmer i Nebojša Milovanović, tajnik i blagajnik Hrvatske konferencije. Kroz duhovne poruke iz Biblije koje su uputili, ohrabrivali su nazočne na misiju te da naše crkve trebaju biti mjesta prihvaćanja i približavanja Bogu kroz objavu nade. U sklopu misijskih izvješća prijepodne predstavili su misijske naglaske u radu različitih odjela Hrvatske konferencije.

Poslijepodne su predstavili inicijativu Generalne konferencije, koja se trenutno provodi na području naše konferencije, pod nazivom “Europa za Isusa”. U kuhinji Srednje škole u Maruševcu pripremili su vrlo ukusan domjenak za sve prisutne na saboru, nakon čega su vjernici proveli ugodno vrijeme u razgovoru i druženju u lijepom sunčanom danu na imanju adventističkih obrazovnih ustanova.

Poslijepodnevno bogoslužje je uz duhovnu poruku i pjesme obilovalo iskustvima iz rada za Boga, o čemu su svjedočili oduševljeni vjernici. Niz jesenskih misijskih sabora diljem Hrvatske konferencije nastavlja se u subotama koje slijede, zaključno s onom 4. studenoga 2023. godine.

Neven Klačmer