Jesenski sabor crkava iz Dalmacije

Adventpress 7. 11. 2023.

Jesenski sabor Hrvatske konferencije u Splitu, u subotu, 4. studenoga 2023. godine, bio je živ i dinamičan. Vjernici iz okruga Zadar i Split okupili su se kako bi dali hvalu Bogu i iskusili zajedništvo jedni s drugima. Bilo je jako lijepo vidjeti popunjene klupe splitske crkve u ovo jesensko hladnije doba, kad nas je inače manje u odnosu na ljeto i veliki priljev turista u grad i u našu crkvu.

Već od samog početka prijepodnevnog bogoslužja bili smo pokrenuti na slavljenje Boga s nekoliko uvodnih pjesama vedrog ritma, uz pratnju različitih glazbala. Glavna tema sabora, a tako i biblijska pouka, govorili su o svrsi postojanja Crkve — a to je potreba da širimo Radosnu vijest o Bogu koji voli ljude i daje im vječni život. Propovijed je iznio pastor Bobo S. Marčeta, naglašavajući važnost uključivanja svih vjernika u rad za Boga i Njegovo Kraljevstvo. Nakon prijepodnevnog bogoslužja u prizemnim prostorijama crkve imali smo ukusni zajednički ručak uz kršćansko druženje.

Sabor smo nastavili poslijepodnevnim bogoslužjem, ponovno uz pjevanje, molitvu i propovijed. Brat Grgo Bogadnović iz Šibenika iznio je svoje iskustvo dolaska k Bogu, ali ne samo dolaska, već i ostanka uz Boga, što je itekako važno. Poslijepodnevnu propovijed je s nama je podijelio pastor Neven Klačmer, naglašavajući crkvu kao mjesto prihvaćanja i razumijevanja, što je preduvjet učinkovitog objavljivanja Radosne vijesti o Spasitelju Isusu Kristu. Zahvalni smo Bogu na blagoslovljenom okupljanju i ohrabrenju koje smo doživjeli.

Marko Zeko