izdvojeno-slider

Jesenski sabor na Banovini

U Adventističkom crkvenom zdanju, jednoj od najljepših zgrada u Donjoj Mlinogi, okupilo se mnoštvo vjernika iz okolnih mjesta Banovine i skupina gostiju iz Zagreba, ponajprije iz crkve Zagreb 2, na jesenskom saboru u subotu, 15. listopada. 2016. Simpatični vjernici, nadahnuti gosti i topla atmosfera, koju je dodatno podgrijavala peć na drva, pridonijeli su raspoloženju slavljenja Boga i slušanja Božje riječi uz ugodno druženje vjernika.

Geslo sabora “Živa je i djelotvorna Riječ Božja“ bilo je tema svih govora i propovijedi koje su iznosili gosti sabora, predsjednik Hrvatske konferencije pastor Neven Klačmer i voditelj Odjela komunikacija i medija Jadranske unije pastor Darko Kovačević.

Pastori crkve Zagreb 2, Mladen Juričević i Danijel Purda, zajedno sa skupinom vjernika organizirali su sabor ove crkve koja pripada njihovom okrugu i u koju često dolaze služiti i održavati molitvene sastanke zajedno s bratom Stevanom Markovom koji je posebno pridonio širenju adventne vijesti u tom kraju. Lijepa skupina mladih također je došla kako bi uljepšala sabor svojim pjesmama na slavu Bogu.

U središnjoj propovijedi pastor Klačmer je uz predočavanje nekih zanimljivih primjeraka Biblije pozvao sve prisutne da čitaju i drže se Božje riječi kao jedinog sigurnog uzora i mjerila za život, mjerila koje ne razočarava već otkriva Spasitelja i nadu za budućnost.

Predah između prijepodnevnog i poslijepodnevnog dijela sabora prošao je u ugodnom duženju i srdačnim razgovorima uz zajedničko slikanje i obrok za sve.

Nastavak sabora bio je također ispunjen pjesmama mladih iz crkve Zagreb 2 i triom obitelji Kovačević, a nakon obraćanja brata Markova okupljeni vjernici s pozornišću su slušali propovijed pastora Kovačevića bez obzira na česte prekide dovoda električne energije i polumrak u kojem su svi zajedno dočekali kraj sabora raspoloženi i ohrabreni Božjom riječju i blagoslovima zajedništva u kojima su svi uživali.

 

Darko Kovačević


Komentiraj