Vijesti

Jesenski Sabor u Jasenovcu

Jesenski Sabor u Jasenovcu bio je događaj za pamćenje! Već duže vrijeme se u mjesnoj adventističkoj crkvi u Jasenovcu nije okupilo toliko adventista.

Vjernici domaćini željeli su da se prostorije molitvenog doma obnove i urede kako bi se druženja i slavljenja Boga mogla češće održavati. Molitve, želje i zalaganja braće i sestara iz Jasenovca bile su uslišane na predivan način kad su se u subotu, 2. studenoga, na saboru crkvenog okruga Sisak, prostorije crkve u ispunile do posljednjeg mjesta.

Uz goste iz Prijedora, Bosanske Gradiške, Lipika i Nove Gradiške, prijatelji te vjernici iz Siska, Kutine i Sunje imali su nezaboravno bogoslužje. Uz mnogo pjesme, riječi dobrodošlice i zahvale Bogu, recitacije te uz razgovore o Biblijskoj pouci, prisutni su gledali i video-vijesti iz Istočne srednjoafričke divizije o čudu nebeskog kruha u Angoli.

Pastor Neven Klačmer je u vrlo poticajnoj propovijedi govorio o važnosti utjecaja što ga kao kršćani ostavljamo u svojoj okolini.

Ugodno druženje se nakon bogoslužja uz jela iz slavonske i moslavačke kuhinje nastavilo do poslijepodnevnih sati, a zahvalnost Gospodinu za takav predivan i u cijelom Jasenovcu zapažen događaj iskazana je kroz čitanje Psalma 84 — posebnoj radosti prebivanja u Gospodnjem hramu: “Zaista, jedan je dan u dvorima tvojim bolji od tisuću drugih.”

Daniel Purda

Podijeli