Kampiranje na Fratarskom otoku

Adventpress 31. 08. 2023.

Mladi iz Hrvatske i svijeta okupili su se ovog ljeta na Fratarskom otoku u Puli od 13. do 20. kolovoza. Godišnji kamp za mlade dosegao je novi rekord s više od 130 ljudi. Fratarski kamp vodili su mladi iz Hrvatske konferencije koji su ugostili prijatelje iz Srbije, Njemačke i Kanade, kao i nekoliko drugih mladih iz Italije, Austrije, Poljske, Litve, SAD-a, Španjolske i Velike Britanije.

Govornik tjedna bio je Zoran Sudarević koji trenutno živi i radi kao pastor u Kanadi. Bogosluženja su se održavala svakoga jutra i večeri s naslovom „Život priča“ u kojemu su se proučavale biografije poznatih biblijskih karaktera. Na bogoslužjima mladi su također pričali svoja svjedočanstva i na taj način drugi sudionici kampa su imali mogućnosti čuti kako je Bog djelovao u životima jedni drugih. Tijekom tjedna održane su četiri radionice koje su govorile o tome kako biti produktivan i kako kvalitetnije koristiti svoje vrijeme i ostale resurse. Tokom cijelog kampiranja vrijeme je bilo jako lijepo i mladi su mogli uživati u kupanju, igranju sportova, sudjelovanju u igri potrazi za blagom, igrama i zajedničkom pjevanju. Fratarski otok, miran i okružen prirodom, pružio je prekrasan ugođaj za odmor i kvalitetno provođenje vremena uz upoznavanje mladih Adventista iz cijelog svijeta.

U subotu poslijepodne je bilo krštenje jedne djevojke iz Njemačke koja je podijelila moćno svjedočanstvo kako je Bog djelovao u njezinom životu. Na krštenju mladi su proslavili Boga zborskom glazbom, biblijskim stihovima, pjesmama i recitacijama. Slavlju su se došli pridružiti i podržati mlade i vjernici adventističke crkve iz Pule. Čak su i neki prolaznici zastali kako bi uživali u pjesmi i svjedočili krštenju. Bio je to poseban završetak kampiranja na Fratarskom, jer su se mladi radovali i donosili odluke da predaju svoje živote Isusu. Mladi sa raduju ponovnom susretu sljedeće godine, kako bi se opet sreli jedni sa drugima, sklopili nova prijateljstva i nastavili zajedno rasti i postajati sličniji Isusu.

Chanel Hadžiefendić