Katolička crkva u SAD-u odobrila ispovijed preko iPhonea

9. 02. 2011.

Katolička crkva u SAD-u odobrila je iPhone kao pomoć vjernicima kod ispovijedi, javlja BBC. Program nazvan “Ispovijed” pušten je u prodaju po cijeni od dva dolara. Opisuju ga kao izvrsno pomagalo za svakog pokajnika. Aplikacija vodi korisnike kroz ispovijed, a vjernici priznaju svoje grijehe.

Također im omogućuje da obave svoje pokajanje ovisno o osobnim karakteristikama kao što su dob, spol i bračni status. Ipak, sve zajedno nije smišljeno kako bi potpuno zamijenilo klasičnu ispovijed. Umjesto toga, ona ohrabruje korisnike da bolje shvate svoje postupke i češće potraže svećenika radi odrješenja.

– Želimo pozvati katolike da se angažiraju u vjeri putem digitalne tehnologije – kaže Patrick Leinen, koji je osmislio aplikaciju.

Novi proizvod dolazi kratko nakon što je papa Benedikt XVI. apelirao na kršćane da prigrle digitalne komunikacije, ali da se njima koriste odgovorno. On je 24. siječnja poručio da nije grijeh koristiti se društvenim mrežama, a posebno je pozvao mlade vjernike da razmjenjuju važne informacije preko interneta.

vecernji.hr