Knez Emanuel

7. 11. 2023.

“Ne sustaje i ne malakše dok na zemlji ne uspostavi pravo. Otoci žude za njegovim naukom.” (Izaija 42,4)

Crkva koja se želi pokazati uspješnom u Učiteljevoj službi mora biti odlučna i uporna. Njezini članovi ne smiju dopustiti da njihovi interesi usporavaju djelo. Nebeske sile spremne su surađivati s ljudskim oruđima i unaprijediti rad. Po svaku cijenu potisnite bitku do neprijateljevih vrata; da, jurišajte na sam grad. Ne dopustite sebi da pokleknete ili se obeshrabrite. Kristova vlast je najviša. Njegova sila je nepobjediva. Gospodin preko Duha Svetoga radi s ljudima. “Jer me Jahve pomaza, posla me da radosnu vijest donesem ubogima, da iscijelim srca slomljena; da zarobljenima navijestim slobodu i oslobođenje sužnjevima; da navijestim godinu milosti Jahvine i dan odmazde Boga našega; da razveselim ožalošćene na Sionu i da im dadem vijenac mjesto pepela, ulje radosti mjesto ruha žalosti, pjesmu zahvalnicu mjesto duha očajna. I zvat će ih Hrastovima pravde, Nasadom Jahvinim — na slavu njegovu.” (Izaija 61,1-3) Sunce Pravednosti se podiglo. Krist želi odjenuti svoj narod odjećom spasenja. “Neće ustuknuti, niti se obeshrabriti dok na zemlji ne uspostavi pravdu. U njegovo će se učenje pouzdati daleki otoci.” (Izaija 42,4 — SHP) “I slava se njegova javlja nad tobom. K tvojoj svjetlosti koračaju narodi, i kraljevi k istoku tvoga sjaja.” (Izaija 60,3)

Gospodin ne želi da pravi vojnik križa ostane u neznanju ili tami. On nas poziva da se uzdignemo visoko iznad zemlje kako bi nam mogao pokazati veliki savez sila zla koje su ustale protiv nas. On nas podsjeća da “naša borba nije protiv krvi i tijela, nego protiv Poglavarstava, protiv Vlasti, protiv Vrhovnika ovoga mračnog svijeta: protiv zlih duhova koji borave u nebeskim prostorima” (Efežanima 6,12). Ali On uvjerava sve koji su uključeni u ovaj rat da se bore pod vodstvom “Zapovjednika Gospodnje vojske” i da im nebeski anđeli pomažu u borbi za “vijenac koji neće uvenuti”. Okupimo se pod zastavom Kneza Emanuela, i u Isusovo ime i u Njegovoj snazi dovršimo borbu. (Bible Training School, 17. lipnja 1911.)

Za razmišljanje: Kako se osjećam kada znam da će cijelo Nebo, dok Božji narod radi za izgubljene, biti uz nas dok dovršavamo borbu?