Jutarnji stih

Knjiga mi je promijenila život

“Pa im reče: ‘Pođite za mnom, i učinit ću vas ribarima ljudi!’ Oni istoga časa ostave mreže i pođu za njim.” (Matej 4,19.20)

Zatražila sam jednoga dana od svojeg oca da mi da nešto dobro za čitanje. On je rekao: “Kupio sam zanimljivu knjigu o povijesti od nekog čovjeka na tržnici pod nazivom Velika borba. Možda ti se ta knjiga dopadne.” Oko sedam mjeseci prije toga počela sam čitati Bibliju. Htjela sam nešto stvarno, nešto na što ću se moći osloniti. Sve u Bibliji progovaralo je mojem srcu i umu, ali sam imala i mnogo pitanja. Bila sam nestrpljiva i željela sam saznati što više o ovom veličanstvenom Bogu!

U to vrijeme radila sam kao suradnik u nastavi. Svaki dan sam tražila nekoga s kim ću moći podijeliti nova duhovna otkrića i tako sam jednog dana upoznala adventisticu sedmog dana. Rekla sam joj o knjizi koju mi je otac dao. Bila je iznenađena, ali me je zatim pozvala u svoju crkvu. Rekla sam joj da ću svakako ću doći ako mi Bog kaže da idem. I osjetila sam da mi je rekao. Prvi put sam otišla u crkvu 1993. godine. Sveti Duh je nadahnuo moj um i u travnju 1994. krstili smo se moj muž i ja. Nastavila sam proučavati Veliku borbu i razgovarati sa svojim ocem i majkom o hitnosti pokajanja i pripreme za Kristov povratak. Počeli su odlaziti u crkvu i danas su i oni i moja svekrva kršteni vjernici.

Zbog ljubavi prema našim knjigama radila sam kao volonter literarni evanđelist od 2000. do 2006. godine. U isto vrijeme nastavila sam raditi kao suradnik u nastavi i kao spiker u našem lokalnom studiju “Glasa nade”. Međutim, našem sinu tinejdžeru u to je vrijeme bila potrebna pažnja, pa sam odlučila napustiti literarni rad i posvetiti više vremena njemu. Ali Gospodin me je pozvao da se vratim u literarni evangelizam i ja sam se ponovno prijavila za honorarni posao i prestala raditi u “Glasu nade”. Tri godine pridruživala sam se svojim kolegama literarnim evanđelistima u kampanjama kolportaže. Za to vrijeme sam ponovno čitala Veliku borbu i Isusov život. Nakon više mjeseci borbe dala sam otkaz na mjesto suradnik u nastavi i postala literarni evanđelist s punim radnim vremenom.

Sada slobodno mogu preporučiti svima Veliku borbu, knjigu koja je promijenila moj život. Radujem se unaprijed susretu s čovjekom koji je mojem ocu prodao tu knjigu. Isus nas poziva da Ga slijedimo i postanemo “ribari ljudi”. Kako je to uzvišen poziv!

Liliana Sucitu, Rumunjska


Komentiraj