Koncert i najava evangelizacije “Objava nade” u Zadru

Adventpress 1. 12. 2023.

U dvorani adventističke crkve u Zadru, u subotu uvečer, 26. studenoga 2023., održao se koncert koji je za cilj imao najaviti evangelizaciju u kongresnoj dvorani Hotela Kolovare, zasigurno najboljem prostoru za sastanke u gradu Zadru. Niz predavanja “Objava nade” vodit će pastor brazilsko-talijanskog podrijetla Silvio Pionatto, iz Sjedinjenih Američkih Država.

Zadar u evangelizacijskom smislu godinama nije imao tako velik događaj, stoga se odbor mjesne crkve odlučio upriličiti posebnu najavu u obliku malog koncerta duhovne glazbe koji će okupiti susjede, djecu i prijatelje, ali i vjernike koji su duže vrijeme odsutni. Takav način objave pokazao se kao odličan potez. Mala zadarska crkva bila je sasvim ispunjena slušateljima i duhom radosti proslavljanja Krista.

Glavni glazbenik bio je bjelovarski kantautor i solo izvođač kršćanskih pjesama Ivan Miletić. Uz cjelovečernju radost i recitiranje poezije o Kristu, Miletićeve izvedbe i zajedničko pjevanje, posjetitelji su dobili pozivnicu i najavu predstojeće evangelizacije.

Gotovo svi posjetitelji su još dugo ostali na druženju uz peciva i tople napitke, čime se malo Božje svjetlo u Zadru zapalilo kako bi još jače svijetlilo onima koji traže put dok traje vrijeme Božje milosti.  Isti koncert ponovio se sljedeći dan i u adventističkoj crkvi u Šibeniku, prilikom kojeg je najavljena evangelizacija koja će u tom gradu uslijediti početkom 2024. godine.

Daniel Purda