Koncert vokalne skupine Agape

Adventpress 5. 07. 2023.

U Kršćanskoj adventističkoj crkvi u Osijeku održan je dugo priželjkivani koncert Gospel ansambla Agape, u subotu, 10. lipnja 2023. u 19 sati. Bio je to jedan u nizu njihovih koncerata kojim su, nakon Varaždina i Slavonskog Broda, i u našem gradu obilježili četrdeset godina svojeg djelovanja.

Koncert je bio humanitarnog karaktera, jer smo prikupili dobrovoljne priloge za djecu s potresom pogođenog i poplavljenog područja Hrvatske. Koncert je održan pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i ADRA-e Hrvatska. To je gostovanje bilo najavljivano danima ranije preko društvenih mreža te osječkih i baranjskih medija, tako da je koncert privukao mnoge i raznolike posjetitelje. Tražilo se i koje mjesto više, jer su i velika dvorana i galerija bile ispunjene do posljednjeg mjesta.

Ozarena lica i gromki pljesak poslije svake skladbe bili su pokazatelj kako divne poruke tih pjesama nalaze put do srca slušatelja. Tome su svakako doprinijeli spontani i nadahnuti komentari vođe ansambla Darka Kovačevića, koji su od samog početka stvorili iznimno ugodno i prisno ozračje. Bila je to večer odavanja slave Bogu i prilika da se iznese Radosna vijest o Božjoj ljubavi.

U današnjem svijetu punom patnje, zbrke i straha svima je potrebna božanska ljubav agape. Riječi i zvuci njihovih pjesama pokazali su kako glazba predstavlja moćno sredstvo koja ruši sve zidove i prepreke među ljudima, nudeći nadu, utjehu, mir i ohrabrenje. Zbog toga je i završna pjesma “Srest ćemo se tamo na oblaku slave” bila poziv svima da se pridruže u pjevanju i u odluci da slavni dan Kristovog dolaska bude zajednička nada i čežnja svih slušatelja.

Pastor Damir Šuper iskoristio je priliku i uputio poziv za predstojeća predavanja dr. Tomislava Terzina, još jednog izvanrednog događaja u našem gradu i našoj crkvi.

Gordana Balašević