Kongres vjernika Kršćanske adventističke crkve

Vijesti 24. 09. 2012.

Jadranska unija konferencija Kršćanske adventističke crkve, koja se sastoji od Hrvatske konferencije, Slovenske konferencije i Albanske misije, sa sjedištem u Zagrebu, organizator je središnjeg godišnjeg kongresa za sve vjernike Kršćanske adventističke crkve iz cijele unije i njihove goste.

Kongres se održao 22. rujna 2012. godine, u velikoj dvorani Adventističkog teološkog fakulteta i Adventističke srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu, na području Varaždinske županije. Dugi niz godina ovaj kongres održavao se u dvorani Globus na Zagrebačkom velesajmu no sada se već drugu godinu za redom održava na kampusu adventističkih obrazovnih ustanova u Maruševcu. I ove godine bilo je oko 1.500 vjernika iz svih krajeva unije.

Tema ovogodišnjeg kongresa, Evanđelje u fokusu, imala je za cilj usmjeriti vjernike na srž kršćanske vjere — Radosnu vijest i praktičnu pobožnost. Glavni gost govornik bio je pastor Daniel Duda, podrijetlom iz Slovačke, koji trenutno radi u Engleskoj. Na kongresu je sudjelovala i uprava unije na čelu s predsjednikom mr. Brankom Bistrovićem. Uz uobičajene duhovne sadržaje, riječ i glazbu te vijesti iz misije koje ovaj puta dolaze iz Splita, ove godine bila je priređena i svečanost biblijskog krštenja uranjanjem i svečano polaganje ruku za službu pastora. Predviđen je i poseban program za djecu po uzrastima.

Adventisti su poznati po dobrotvornom radu preko svoje Humanitarne organizacije ADRA. U više navrata su na taj način djelovali i na području Općine Maruševec, kao i širom Hrvatske, posebice ublažujući posljedice razaranja tijekom Domovinskog rata. Također su poznati i po svom sustavu obrazovanja, zdravstvenom odgoju, zdravom načinu življenja,  zdravom odnosu prema ljudima i umjetnosti, posebno po svom glazbenom izričaju kao i ljubavi prema prirodi i zaštiti okoliša. Želja im je da istinskim vrijednostima pridonose boljitku društvene zajednice u kojoj žive, ali i da objavljuju Radosnu vijest o skorom dolasku Isusa Krista.

Darko Kovačević
tajnik odjela komunikacija