Kralj u svojoj slavi

8. 08. 2023.

“Evo dolazi u pratnji oblaka! I vidjet će ga svako oko, i oni koji su ga proboli.” (Otkrivenje 1,7)

O, kako će mnogi koji nisu tražili spasenje svoje duše ubrzo gorko zaplakati: “Žetva prođe, minu ljeto, a mi nismo spašeni!“

Mi živimo u završnim prizorima zemaljske povijesti. Proročanstva se brzo ispunjavaju. Vrijeme kušnje brzo prolazi. Mi nemamo vremena — ni trenutak — za gubljenje. Nemojmo spavati na straži. Neka nitko ne govori u svojem srcu ili svojim djelima: “Moj gospodar neće još zadugo doći.” Neka vijest o Kristovom skorom povratku odjekne ozbiljnim riječima upozorenja. Uvjerimo svuda muškarce i žene da se trebaju pokajati i uteći od gnjeva koji ide. Potaknimo ih na neposrednu pripremu jer ne znamo što nas čeka. Neka propovjednici i vjernici odu u žuta polja i neka bezbrižne i ravnodušne pozovu da traže Gospodina dok se još može naći. Radnici će ubirati žetvu gdje god budu objavljivali zaboravljene biblijske istine. Naći će one koji će prihvatiti istinu i posvetiti svoj život zadobivanju duša za Krista.

Gospodin će uskoro doći i mi Ga moramo biti spremni dočekati u miru. Odlučno učinimo sve što je u našoj moći da predamo svjetlo onima oko nas. Ne trebamo biti žalosni, već radosni, i uvijek trebamo imati Gospodina Isusa pred sobom. On dolazi i mi moramo biti spremni i čekati Njegov pojavak. O, kako će biti slavno kad Ga ugledamo i kad budemo dočekani dobrodošlicom kao Njegovi otkupljenici! Dugo smo čekali, ali naša nada nije izblijedjela. Kad ugledamo Kralja u Njegovoj slavi, bit ćemo zauvijek blagoslovljeni. Osjećam da moram glasno uskliknuti: “Idemo kući!” Približavamo se vremenu kad će Krist u sili i velikoj slavi povesti svoje otkupljenike u njihov vječni dom. … U velikom završnom djelu suočit ćemo se s teškoćama i ne znamo kako ćemo se s njima nositi; ali ne zaboravimo da djeluju tri velike sile, da je božanska ruka na kormilu i da će Bog ostvariti svoja obećanja. On će iz svijeta prikupiti narod koji Mu služi u pravednosti. (Svjedočanstva za Crkvu, sv. 8, str. 223,224)

Za razmišljanje: Jesam li uzbuđen što ću vidjeti Isusa u Njegovoj slavi? Upravljam li svoj pogled prema skorom Kristovom dolasku?