Kreativna radionica izrada ukrasa

Vijesti iz lokalnih crkava 13. 02. 2015.

U povodu dana zaljubljenih Valentinova u Kršćanskoj adventističkoj crkvi u Puli, Stube Jurine i Franine 3, održana je 1. veljače 2015. kreativna radionica izrade prigodnih ukrasa. Radionica je za polaznike bila besplatna i otvorena za građanstvo.

Polaznici radionice imali su priliku napraviti ukrasnu sovu, čestitku za voljenu osobu, vitraj leptirić, pleteno srce i cvijeće od salveta.

Ukrasna sova pravi se od kartonske rolice, a služi kao samostojeći ukras. Za čestitku za Valentinovo polaznici su prvo od spužvice za suđe napravili pečatne oblike srca, cvijeća i listića te umačući ih u tempere pečatile svoje čestitke. Posebno su lijepi leptirići nacrtani crnim markerom na prozirnoj grafo-foliji i obojeni lakovima za nokte, a koji su u konačnici dobili izgled vitraja te se mogu postaviti kao dodatni ukras na zavjesu. Pleteno srce se radi od kolaž papira u boji, a osim kao lijep ukras može poslužiti i kao poklon vrećica za bombončiće. Cvijeće od salveta izgleda kao buket u vazi.

“Osim što smo napravile nešto kreativno, osobito mi se svidjelo upoznavanje novih ljudi i stvaranje međusobne bliskosti tijekom trajanja radionice”, rekla je Biljana Glumac, jedna od polaznica radionice.

“Želja nam je ponuditi našim sugrađanima kreativne, lijepe i cijenom dostupne ideje za različite prigode”, izjavila je Maja Đorđević Crnjin, voditeljica Sestrinskog odjela te nastavila: “Sljedeće što namjeravamo održati je radionica prirodne kozmetike, koja će se održati 15. veljače i kreativna radionica posvećena međunarodnom Danu žena, pod vodstvom kreativne umjetnice Jasne Omčikus, koja je na rasporedu 1. ožujka 2015. godine. Obje radionice su otvorene za javnost uz prethodnu najavu na telefon: 091 5658-179.

Organizator i sponzor aktivnosti je Sestrinski odjel Kršćanske adventističke crkve u Puli, a voditeljica radionice za izradu ukrasa bila je Aleksandra Žufić.

 

Janko Žufić