Krist je naš dar svakoga dana

15. 03. 2023.

“Dobrota Jahvina nije nestala, milosrđe njegovo nije presušilo. Oni se obnavljaju svako jutro: tvoja je vjernost velika!” (Tužaljke 3,22.23)

Kako bi ljudska bića živjela da se nebeski darovi i blagoslovi neprestano ne izlijevaju na njih? Bog neprestano daje da bi ljudi mogli neprestano davati. Ne postoji trenutak u kojem darovi i prinosi ne trebaju biti usklađeni sa sredstvima koja je Bog osigurao.

Novac kojim raspolažemo nije naš. To je Božji novac i Njegovo djelo ne može napredovati ako se Njegova riznica ne popunjava darovima i prinosima. Bog nam je pozajmio sredstva da bismo Mu mogli vratiti Njegovo. I ako vjerno obavljamo svoju dužnost, uvijek će biti dovoljno za tuzemna i inozemna misijska polja.

Sve što činimo trebamo činiti dragovoljno. Svoje darove trebamo donositi radosno i zahvalno. … Najskuplja služba koju možemo pružiti siromašna je u odnosu na dar koji je Bog dao našem svijetu. Svakog dana Krist je naš dar. Bog Ga je dao svijetu i On milostivo prihvaća darove povjerene ljudskim posrednicima za napredak Njegovog djela u svijetu. Tako pokazujemo da smo prepoznali i priznali da sve pripada Bogu, apsolutno i potpuno.

Bog nas poziva da radimo zajedno s Njim. To je poruka koju nam On šalje na različite načine. Istina treba biti objavljena onima koji ne poznaju Boga. Biblija se treba čitati onima koji će slušati. Duh Sveti surađuje s onima koji otvaraju Pismo drugima. Propovjednik koji je pravi pastir daje Riječ ljudima. On se ozbiljno uključuje u osobni rad i iznosi molitve pred Boga. To je sve što ljudsko oruđe može učiniti. On sije sjeme, ali ne zna koje će napredovati, ovo ili ono, već Bog daje da raste. On privlači, vodi i ispituje srca.

Rad se mora obavljati i kod kuće i u dalekim područjima. Ovaj rad zahtijeva Božji povjereni novac. Oni koji su iskreno posvećeni, obvezni su vršiti posao koji zahtijeva novac i posvećenje. Gospodin neće doći na ovaj svijet da bi dao zlato i srebro.

… Vraćanje Bogu Njegovih povjerenih darova ne čini pojedince siromašnima; njihovo zadržavanje vodi u siromaštvo, jer iznad svih ostalih ciljeva za koje se upotrebljavaju, Božji darovi trebaju služiti kao potpora radniku u velikom žetvenom polju. (Manuscript 124, 1898.)

Za razmišljanje: Desetinu vraćamo. Darove dajemo. Koliko sam velikodušan prema Bogu?

 

Preporučujemo: