Kristovo ime — naša lozinka

18. 03. 2013.

“I što god zamolite u moje ime, učinit ću, da se proslavi Otac u Sinu.” (Ivan 14,13)

Preko Krista možemo svoje molbe iznijeti pred prijestolje milosti. Preko Njega, iako nedostojni, možemo dobiti sve duhovne blagoslove. (5T 221)
Neka svi koji su u nevolji, prema kojima se nepravedno postupa, poviču Bogu! Odvratite se od onih čija su srca kamena, objavite svoje zahtjeve vašem Stvoritelju. Nikada nije bio odbačen nijedan koji je skrušena srca izišao pred Njega. Nijedna iskrena molitva nije zaboravljena. I usred pjesama nebeskih zborova Bog čuje viku najslabijeg ljudskog stvora. Kad želje svojeg srca izlijevamo u osami, kada izričemo svoje molbe dok idemo putem, naše riječi dopiru do prijestolja Vladara svemira. One su, možda, nečujne za ljudsko uho, ali ne mogu se izgubiti u prostoru niti ih može nadglasati buka poslova oko nas. Ništa ne može ugušiti zahtjeve duše. Iznad ulične buke, iznad žagora mnoštva one se uzdižu prema nebeskim dvorima. Bog je onaj kojemu se obraćamo i On čuje naše molitve. (Isusove usporedbe, str. 114)
“Molite u moje ime”, kaže Krist. … Krist je karika koja spaja Boga i čovjeka. On je obećao da će osobno posredovati. On stavlja punu težinu zasluga svoje pravednosti na stranu molitelja. On se zalaže za čovjeka, a čovjek, kojem je potrebna božanska pomoć, moli se za sebe u Božjoj prisutnosti pozivajući se na utjecaj Onoga koji je dao svoj život za život svijeta. Kada pred Bogom priznamo da cijenimo Kristove zasluge, naše molitve počinju širiti ugodan miris. Kada izlazimo pred Boga oslanjajući se na zasluge svojeg Otkupitelja, Krist nas stavlja pokraj sebe, grli nas svojom ljudskom rukom, dok se svojom božanskom rukom hvata za prijestolje Beskonačnoga. …
Da, Krist je postao Posrednik koji prenosi Bogu molitve ljudi. On je i Posrednik koji Božje blagoslove prenosi ljudima. On je sjedinio ljudsko s božanskim. …
Molite se, da, molite se s nepokolebljivom vjerom i čvrstim povjerenjem. Anđeo saveza, naš Gospodin Isus Krist, obavlja službu Posrednika i svima koji Ga vjeruju obećava da će njihove molitve biti prihvaćene. (8T 178,179)