Krštenje na gradskoj plaži u Sisku

Adventpress 18. 08. 2022.

Sunčane subote, 18. lipnja 2022., u mjesnoj adventističkoj crkvi u Sisku raspoloženje je bilo više nego svečano i radosno. Na rijeci Kupi u Sisku, na gradskoj plaži Zibel, mlada žena i majka troje djece, 35-godišnja Dijana Cink iz
Budaševa kraj Siska učinila je svoj sveti savez s Isusom Kristom biblijskim krštenjem. Radostan osmijeh nove sestre svjedočio je o istinskom rođenju odozgo.

Neki promatrači i obližnji kupači sa zanimanjem su promatrali ovaj nesvakidašnji događaj. Uz propovijed pastora, molitvu i program ispunjen kršćanskim himnama, radovali su se braća i sestre u Kristu iz Siska, obitelj krštenice, ali i brojni prijatelji i gosti iz mjesne crkve Kutina. Svečanost na sisačkoj gradskoj plaži dodatno je uljepšao tamburaško-gitaristički sastav koji je za ovu priliku stigao iz Zagreba i Bistranskih Novaka. Slavlje se nakon prekrasnog krštenja na plaži nastavilo ispred mjesne crkve u Sisku, uz zajednički ručak, mnoštvo pjesama i veselo druženje do večernjih sati. Prije šest mjeseci savez s Isusom je učinio biblijskim krštenjem u Zagrebu njezin suprug Tomislav, a sada je i Dijana odlučno i bez oklijevanja ovim iskorakom upotpunila adventističku obitelj i time dala primjer svojim kćerima,
malom sinu, ali i široj obitelji — kako je potrebno učiniti sve što Krist, Glava Crkve, traži od nas. Utjecaj koji može učiniti vjerna mlada adventistička obitelj u svojoj sredini i u vremenu u kojem živimo može biti neprocjenjiv.

Neka dobri Bog blagoslovi i do kraja vodi ovu mladu ženu i majku, kao i njezinu obitelj, i neka joj pomogne da njoj i njezinoj obitelji Božja crkva bude istinsko utočište u kojem će vjerno bdjeti, krijepiti se i čekati drugi Kristov dolazak.

Daniel Purda

Leave a Comment