Krštenje u Novoj Gradiški

Adventpress 1. 08. 2023.

U subotu, 14. svibnja 2023., vjernici požeškog okruga su se okupili u mjesnoj crkvi Nova Gradiška kako bi uveličali svečanost krštenja bračnog para Šunjić iz Slavonskog Broda. Naime, Suzana i Božidar su putem interneta dobili odgovore na svoja pitanja, te su ih odmah sproveli u djelo. Došli su u našu crkvu sa željom da budu kršteni.

Program njihovog krštenja obilovao je glazbom, za koju su se pobrinuli sestra Rebeka i novopridošli brat Tomislav, kojeg smo prošle godine krstili s vrlo sličnom životnom pričom. Prije samog čina krštenja pastor Miroslav Lorencin je nazočne uveo u značaj krštenja kroz duhovno razmišljanje, da bi potom uronio taj par u novi odnos s Isusom Kristom. Nakon čestitanja i suza radosnica, duhovnu poruku je podijelio pastor Dario Kovačević.

Radost druženja s krštenicima i gostima koji su došli iz našeg proširenog okruga (uključujući goste iz Bosne) okončali smo zajedničkim ručkom. Bio je vrlo ukusan i neobičan za ovo podneblje — vegetarijanski. Pokazalo se da Božji narod uživa biti zajedno i uvjereni smo da će takvih susreta u budućnosti biti još više.

Dario Kovačević