Krštenje u Osijeku

Adventpress 13. 10. 2023.

Subota 07. listopada 2023. bila je posebno svečana za osječku crkvu, jer smo to poslijepodne mogli uživati u obredu krštenja, kada je jedna mlada, prekrasna djevojka odlučila svoj život predati Bogu.

Sedamnaestogodišnja Ena Omeradžić rođena je i odrasla u Njemačkoj, ali se nedavno s obitelji vratila u Osijek. Odmalena je imala prednost osjetiti božansku ljubav i vodstvo u svom životu, ali sada, kada je stasala i sazrela, sama je odlučila s puno mladenačkog žara i oduševljenja, odgovoriti na Kristov poziv ljubavi. Uživali smo u svakom trenutku bogoslužja, jer je od početka do kraja sve odisalo prisnošću, iskrenom radošću, zahvalnošću i proslavljanjem Boga. Očeva molitva i majčino predstavljanje Ene na početku, nadopunio je pastor Drago Mojzeš svojim prikladnim porukama iz Božje riječi o značenju i ljepoti tog najvažnijeg obreda u kršćanskom životu.

Mješoviti sastav uljepšao je bogoslužje s nekoliko prigodnih pjesama, a sam čin krštenja, te Enina iskrena i dirljiva osobna zahvalnost na kraju, brojne tople čestitke s puno prekrasnog cvijeća, suza radosnica i razdraganih osmjeha, bili su dovoljni, da se osjetimo sudionicima nebeske radosti i da joj poželimo u životu ostvarenje riječi proroka Izaije: „U Jahvinoj ćeš ruci biti kruna divna i kraljevski vijenac na dlanu Boga svog.“ ( Izaija 62,3.)

Gordana Balašević