Vijesti

Krštenje u Osijeku

Zahvalni smo Bogu što naša osječka crkvena obitelj u posljednje vrijeme svako tromjesečje prima u svoju sredinu novokrštene sestre i braću. To smo učinili i u subotu prijepodne 6. srpnja 2013. kada je sedmero njih sklopilo zavjet s Bogom. Troje iz Osijeka, dvoje iz Trpinje (mjesna crkva Borovo), te dvoje iz Baranje (crkve Draž i Beli Manastir) predalo je svoje živote Bogu i tako biblijskim krštenjem posvjedočilo o svojoj odluci. Svi su oni, svatko sa svojom životnom pričom i iskustvom obraćenja, u starosnom rasponu od 18 do 75 godina, pokazali kako Božja ljubav ne poznaje granice u dosezanju ljudskih srca.

Prigodnu propovijed i krštenje obavio je pastor Staniša Margarić, a svojim nastupom program je uljepšao pjevački sastav iz Osijeka, Filip Drezgić na flauti, te Ivica Kovačević s recitacijom o bogatom mladiću.

Nakon čestitaka krštenicima slijedio je jednostavan “rajski ručak” od voća uz dodatak peciva u suncem obasjanom dvorištu crkvenoga zdanja. Bilo je vremena i prilike za druženje i razgovor s braćom i sestrama iz okruga, pa je ova subota i svečanost krštenja zasigurno donijela svima obilje blagoslova.

Gordana Balašević


Komentiraj