Krune i haljine

27. 04. 2024.

“Tko pobijedi on će se obući u haljine bijele.” (Otkrivenje 3,5 — Šarić)

Svatko od nas može uvidjeti da postoji sila koja djeluje zajedno s našim naporima da bismo zadobili pobjedu. Zar se muškarci i žene neće čvrsto držati pomoći koja im je osigurana, da bi bili uzdignuti i oplemenjeni? Zašto unižavaju sebe popuštanjem izopačenom apetitu? Zašto se ne razvijaju u Isusovoj snazi i ne pobjeđuju u Njegovo ime? Isus će čuti i najslabiju molitvu koju uputimo. On ima sažaljenja prema slabosti svake duše. Svatko može primiti pomoć od Onoga koji može spasiti. Upućujem vas na Isusa Krista, Spasitelja grešnika, koji vam jedini može pružiti silu da pobijedite u svakom trenutku.

Nebo za nas ima golemu vrijednost. Ne možemo si dopustiti da ga izgubimo. Ne smijemo se upuštati u taj opasan pothvat. Moramo znati da našim koracima treba upravljati Gospodin. Neka nam Bog pomogne da budemo uspješni u ovom velikom poslu. On je pripremio krune za pobjednike. On ima bijele haljine za pravedne. Pripremio je vječni svijet slave za one koji traže nebesku slavu i žele vječni život. Svatko tko uđe u Božji grad ući će kao pobjednik. On neće ući kao osuđeni prijestupnik, već kao sin Božji. Svatko tko uđe, bit će dočekan riječima dobrodošlice: “Dođite, blagoslovljeni Oca mog, i primite u posjed kraljevstvo koje vam je pripravljeno od postanka svijeta.” (Matej 25,34)

Rado ću izgovoriti riječi koje će pomoći takvim uzdrhtalim dušama da se vjerom čvrsto drže moćnog Pomagača kako bi mogli razviti karakter koji će Bog gledati sa zadovoljstvom. Nebo im može uputiti poziv i ponuditi najodabranije blagoslove, i mogu imati svaku sposobnost da razviju savršen karakter; ali sve će biti uzalud ako nisu spremni pomoći sami sebi. Oni moraju uložiti svoju bogomdanu snagu ili će potonuti i postati beznačajni za dobro sada i u vječnosti.

Svi koji su slabi i uniženi grešnim popuštanjem mogu postati Božja djeca. U njihovoj je moći da neprestano čine dobro drugima, da im pomognu u nadvladavanju kušnji; i čineći tako oni će požeti dobro za sebe. Oni će biti blistavo i sjajno svjetlo u svijetu i na kraju, s usana Kralja slave, čut će blagoslov: “Dobro, valjani i vjerni slugo.” (Matej 25,23) (Christian Temperance and Bible Hygiene, str. 148,149)