Ljetni biblijski tečaj u Maruševcu

Adventpress 24. 07. 2023.

U Maruševcu je od 3. do 8. srpnja ove godine održan tradicionalni ljetni biblijski tečaj za djecu uzrasta od 7 do 15 godina. Djeca manjeg uzrasta su od ponedjeljka do petka — na nastavi s Leonom Đurinom — učila o stvaranju i Bogu koji je kreativan, moćan i dobar. Djeca većeg uzrasta su — uz Dejana Vučetića — učila o životnom razvoju te kako naučiti biti radostan. Kroz tjedan su osim toga bile upriličene različite radionice u kojima su mogli sudjelovati; od pravljenja zdravih kolačića i njihovog ukrašavanja do radionice sporta, tehnike, pjevanja, crtanja i slikanja po licu… Imali su i radionicu na kojoj su se upoznali s psom vodičem i njegovom vlasnicom, te su i sami mogli iskusiti hodanje s povezom preko očiju, sa svrhom da se osvijeste i bolje razumiju slijepe i slabovidne.

Djeca su uživala u sportovima, bejzbolu, vodenom toboganu te mnoštvu  drugih aktivnosti. Održan je i Supertalent, na kojem su djeca pokazala mnoštvo različitih sposobnosti i vještina. Osim svih aktivnosti u Maruševcu, djeca su se u četvrtak zaputila u Čakovec, u adrenalinski park Accredo. Tamo su za njih bile pripremljene razne timske igre, mogli su probati zip-line, živi “stolni” nogomet, utrke autićima, križić-kružić te mnoge druge igre. Nakon svih aktivnosti i ispunjenog dnevnog rasporeda, i nakon tjelesne hrane, za sve nas je duhovnu hranu za svaku večer pripremao Josip Ivanković. On je na vrlo zanimljiv način, na temelju vlastitog iskustva iz djetinjstva i odrastanja, iznosio djeci mnoge korisne pouke. Svi smo time bili blagoslovljeni.

Uz sve ostalo, ali ne manje važno, kroz tjedan su djeca pripremala igrokaz kojeg su u subotu poslijepodne na programu izvela roditeljima i svim posjetiteljima. Posebnost je bila ta što su i maleni (crveni) i veći (plavi) ove godine zajedno pripremili i izveli igrokaz koji je bio bogat pjesmama, zvučnim efektima i scenografijom. Tema igrokaza bila je Božja zaštita preko anđela čuvara u svakodnevnim uobičajenim i manje uobičajenim okolnostima u životu djeteta (nepodopštinama i problemima). A to je upravo i ono na čemu se najviše želimo zahvaliti Bogu, jer smo i sami vidjeli i osjetili vojsku anđela čuvara na djelu kroz cijeli tjedan, te smo se svi kućama vratili zdravi, veseli i zadovoljni.

Vedrana Brkić