Ljetni glazbeni kamp u Maruševcu

Adventpress 16. 09. 2022.

Ovogodišnji Ljetni glazbeni kamp održao se od 21. do 26. kolovoza u prostorijama Srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu. Takvi se kampovi – s kreativnim glazbenim radionicama za darovite, svečanim koncertom svih sudionika, uz mnoštvo društvenih i sportskih igara – održavaju od 2015. godine, s prekidom 2020. godine zbog koronakrize.

Svake godine između 70 i 120 mladih darovitih učenika polazi radionice usavršavanja, bilo da je riječ o pojedinom instrumentu, solfeggiu ili harmoniji. Polaznici i profesori zavoljeli su maruševečko prirodno ozračje, i boravak u njemu doživljavaju kao osvježenje od svakodnevnih školskih obveza. Ovisno o radionicama te o broju polaznika, varira i broj profesora edukatora. Ove godine su bili zastupljeni gudači, puhači, instrumenti s tipkama, orkestar zvona i komorni ansambli svih navedenih vrsta glazbala.

Ljetni glazbeni kamp u Maruševcu je ljetna škola različitih instrumenata i radionica teorije glazbe, na kojima daroviti učenici glazbenih škola iz cijele Hrvatske imaju mogućnost usavršavanja svojeg znanja i stjecanja novih vještina kroz masterclass s izabranim glazbenim pedagogom. Voditeljica Ljetnog glazbenog kampa je profesorica Svetlana Relić, a organizacijski tim čine profesori: Svetlana Relić, Slobodan Radovanović i Lidija Đidara.

(Više:  https://ekg-facile.info/)

Ivan L. Đidara