Maruševečki Teen Connect

Adventpress 10. 05. 2024.

Na Teen Connectu se okupljaju mladi iz raznih mjesta kako bi stekli nova iskustva, međusobno se upoznali i naučili kako hoditi s Bogom u ovom svijetu. Održao se u Maruševcu od 26. do 28. travnja 2024. gdje nas se, po prvi puta u posljednjih nekoliko godina, okupio znatno veći broj. Nas tridesetero i više imali smo priliku slušati govornicu Ivanu Šadek, koja nas je upoznala s temom “Sigurna opasnost: Opasnost s Bogom vs. Sigurnost bez Njega”, kroz koju smo uz biblijske i životne primjere na interaktivan način mogli naučiti i shvatiti važnost izlaženja iz vlastitog područja ugode kako bismo pomogli drugim ljudima u upoznavanju Boga i Njegove dobrote.

Prvoga dana smo se podijelili u skupine i na radionici zajedno opremali pakete s potrepštinama za svakodnevni život, namijenjene osobama u potrebi. Ukrašavali smo ih i na njima ispisivali ohrabrujuće poruke. Nakon bogoslužja i ručka u subotu, imali smo radionicu na kojoj smo se u skupinama natjecali u uspješnosti prikazivanja biblijskih događaja, glumili i smišljali riječi.

Popodnevnom šetnjom u prirodi dodatno smo upoznali ljepotu i prednosti Maruševca. Na društvenoj večeri smo se još više povezali i kroz razne društvene igre učili kako djelovati kao skupina. U nedjelju smo mogli birati u koje radionice bismo htjeli biti uključeni: u govorništvu smo mogli naučiti kako postati dobar govornik kroz različite vježbe i pravom primjenom dinamike i gestikulacije; u ekoskupini su mladi posjetili vjernike te im pomogli očistiti jagode od korova i neželjenih biljaka; na “tehnici” smo mogli naučiti više o tome kako se snimaju slika i zvuk; na kuhanju, koje je vodila naša govornica, naučili smo kako raditi slasne kuglice. Organizatori su uspješno obogatili sadržaj ovog Teen Connecta, na kojem smo uz zabavu mogli naučiti mnogo toga korisnog. Meni je osobno bilo najbolje na radionicama u nedjelju, kad sam mogla na zabavan i jednostavan način naučiti nešto novo što ću moći nastaviti primjenjivati, uz ohrabrujuću poruku naše govornice koja nas je sve pokrenula i ohrabrila.

Zahvalna sam Bogu na lijepo provedenom, odlično pripremljenom i bogatom vikendu koje će nam ostati u lijepom sjećanju!

Ana Ivančan