Međugeneracijsko bogoslužje u Zagrebu

Adventpress 21. 06. 2024.

Međugeneracijsko bogoslužje, u subotu 4. svibnja 2024. godine u mjesnoj crkvi Zagreb, 2 bila je prilika za obnovu zajedništva vjernika različite dobi. Program bogoslužja bio je raznolik, s puno pjesama i osobnih iskustava, a sudjelovali su vjernici svih generacija. Crkva je bila prepuna vjernika i posjetitelja; tražilo se mjesto više, a poletne i zvonke melodije ostale su svima u mislima i sjećanju. Pratili smo uprizorenje biblijskog izvještaja o Noi, koji je ljudima svojega vremena izgledao čudan i smiješan jer je po Božjim uputama gradio veliku lađu i najavljivao dugotrajnu kišu i sveopći potop. Višegeneracijski zbor je to dočarao pjesmom koja je pozivala: “Svi na brod!” — ali i podsjetila da su vrata Božje milosti još uvijek otvorena za sve koji čuju i prihvate poziv.

Pastor mjesne crkve Zagreb 2 Mišo Havran govorio je o omiljenoj hebrejskoj knjizi u Bibliji, i o mrzovoljnom proroku Joni koji je izvršio misijski zadatak, ali nije bio nimalo sretan zbog postignutog uspjeha. Jona se ljutio na Boga jer je poštedio mrske Asirce i cijeli njihov veliki grad Ninivu. Prisutne su se upoznali s prekrasnim opisom Boga u izvornom hebrejskom tekstu koji na iznenađujući način govori da je “Bog milostiv i milosrdan, spor na gnjev i bogat milosrđem, i da se nad nesrećom brzo sažali”. (Jona 4,2)

Bogoslužje je završeno uz zajednički ručak i druženje. Tako se još jednom moglo vidjeti kako djeca, mladi i stari zajedno slave našeg prekrasnog Gospodina. Veselimo se sljedećim sličnim programima i susretima koji će još više obogatiti život naše crkve.

Biserka Cukina