Milijuni ljudi diljem svijeta nastavljaju primati nadu kroz kampanju dijeljenja knjige

Vijesti 18. 07. 2012.

Prije dvije godine vođe Crkve adventista sedmog dana u svijetu pokrenule su kampanju dijeljenja literature koja je svojim razmjerima nadmašila sve dosašanje projekte s literaturom. Cilj je bio podijeliti više od stotinu milijuna primjeraka Velike nade diljem svijeta.

Tu je knjigu napisala jedna suosnivačica Adventističke crkve, Ellen G. White. To je zapravo skraćena inačica knjige osuvremenjenog engleskog jezika, sadrži jedanaest poglavlja izvorne Velike borbe koja je po prvi put napisana 1888., a dorađena 1911. Godine.

Već su deseci milijuna primjeraka ove knjige na više od 80 jezika podijeljeni u različitim dijelovima svijeta, a gotovo je jednako toliko elektronskih primjeraka knjige skinuto s internetskih stranica. Većina svjetskih područja u kojima se Adventistička crkva nalazi tek su u ranim fazama podjele knjige.

U nekim dijelovima svijeta raširile su se glasine o tome da postoje parnice u vezi s projektom Velika nada. Te glasine su neistinite. “Vidimo da sredstva poput elektronske pošte, društvenih mreža i SMS poruka mogu biti alati dobra, kao i alati pakosti”, rekao je Garrett Caldwell, direktor za odnose s javnošću Adventističke crkve u svijetu.

“Da se crkva suočila s pravnom akcijom protiv tako važne inicijative, o tome bi se široko izvijestilo kroz službena crkvena glasila, poput Adventist News Networka”, rekao je Caldwell.

Projekt širenja Velike nade nastavit će se u 2013. godinu s više od 170 milijuna primjeraka određenih za dijeljenje. Web stranicu projekta možete pogledati ovdje: http://greatcontroversyproject.adventist.org.

10. srpnja 2012. Silver Spring, Maryland, SAD / ANN staff