“Misija 365” u Osijeku

5. 03. 2023.

U ponedjeljak, 21. studenoga 2022., u Osijeku su se okupili vjernici mjesnih crkava istočne Slavonije i Baranje da bi prisustvovali kratkom seminaru i promociji važnog misijskog projekta Generalne konferencije pod nazivom “Misija 365”. To je inicijativa Crkve adventista sedmoga dana u svijetu, koja promiče potpunu uključenost svih vjernika, svakoga dana u godini. Glavni gost i govornik bio je pastor Kamil Metz iz Sjedinjenih Američkih Država, koji je došao u pratnji tajnika Hrvatske konferencije, pastora Nevena Klačmera kao prevoditelja.

Predstavio nam je dobro poznati način misijskog rada pomoću traktata GLOW — malih praktičnih tiskovina suvremenog izgleda i dizajna, sa sažetim osnovnim biblijskim istinama namijenjenima za svakodnevni misijski rad. Njihova veličina prikladna je za svaki džep, i čak novčanik, kako bismo ih uvijek i svugdje mogli imati uz sebe: na ulici, u trgovini, na radnom mjestu, kod liječnika, u susjedstvu, na parkiralištu i na bezbroj drugih mjesta, darujući ih ljudima izravno u ruke, ili ih ostavljati na klupama u parku, u čekaonicama, ubaciti ih u poštanski sandučić ili zataknuti za vjetrobransko staklo automobila.

Za naše ohrabrenje i poticaj, pastor Kamil je ispričao pregršt predivnih iskustava koje su njegovi suradnici evanđelisti stekli širom svijeta u provođenju takvog projekta. Traktati su odlično pomagalo za svjedočenje, i njima se uspješno propovijeda trostruka anđeoska vijest. Našim uključivanjem dokazat ćemo istinitost tvrdnje kako će “od malog početka poteći rijeke svjetla koje će obuhvatiti cijeli svijet” (Ellen G. White, Literarni evanđelist, str. 5).

Gordana Balašević